Optakt: Randers FC - FC Midtjylland

Andreas Nielsen — 06.03.2024 08:53

Mandag klokken 19.00 gælder det den sidste hjemmekamp i 3F Superligaens grundspil, når Thomas Thomasberg og FC Midtjylland gæster Cepheus Park Randers.

Efter et 3-0 nederlag til Viborg FF på udebane i søndags, skal vi mandag den 11. marts rejse os, når 3F Superligaens førerhold FC Midtjylland gæster Cepheus Park. Mandagens kamp byder også på et gensyn med vores tidligere succesfulde træner, Thomas Thomasberg, som er tilbage for første gang siden skiftet til heden sidste år. Der er derfor lagt op til en spændende duel mellem Rasmus Bertelsen og Thomas Thomasberg, der havde et succesrigt samarbejde i Randers FC med pokaltitel, europæiske kampe og en plads i top 6 tre år i træk.

Statistisk Set

De fleste Randers FC-fans kender godt til vores knap så gode historik på hjemmebane mod FC Midtjylland. Vi har mødt FC Midtjylland 22 gange i 3F Superliga-regi, og det er blevet til 3 sejre, 5 uafgjorte og 14 nederlag. Man kan bestemt ikke sige, at statistikken er i vores favør, men som bekendt er statistikker til for at blive brudt.

Sæsonens tidligere møde på MCH Arena var en tæt kamp, hvor vi var dominerende i flere perioder, men det endte desværre i pointdeling med et slutresultat på 2-2 med Lasso Coulibaly og Björn Kopplin som målscorere for Randers FC. Seneste møde på Cepheus Park mod FC Midtjylland endte 0-0 tilbage i november 2022.

Fokus på FC Midtjylland

FC Midtjylland går ind til mandagens opgør på førstepladsen med kun et nederlag i de sidste 14 kampe i 3F Superligaen. Ulvene kommer til Cepheus Park med en 2-0 sejr på hjemmebane mod F.C København i bagagen, mens Thomasbergs tropper som bekendt også tog en vild sejr 2-3 sejr i Aarhus mod AGF, hvor de var to mand i undertal. Så det er et stærkt sammentømret mandskab, der kommer til Cepheus Park i mandagens opgør. 

Blandt profilerne til opgøret kan der peges på Oliver Sørensen, en spiller, der har haft en flot udvikling siden Thomas Thomasberg tiltrådte sidste år. Senest leverede den 21-årige midtbanespiller en flot kamp mod F.C. København, mens Oliver Sørensen også stod for oplægget til 2-3 scoringen mod AGF. Det er derfor en spiller, som går ind til søndagens kamp med ekstra selvtillid i bagagen. Jonas Lössl er også en spiller, som er svær at komme udenom, ovenpå de seneste to kampe mod AGF og F.C København, hvor den 35 årige målmand har hevet flere fantastiske redninger ud af ærmet i de afgørende momenter af kampene.

Kigger man på karantæner må FC Midtjylland til mandagens kamp undvære venstrebacken Paulinho, der sidder ude med karantæne. Mens vi i Randers FC har Wessel Dammers tilbage fra karantæne.

Køb billet til kampen her: https://billet.randersfc.dk

Fun facts:

  • Mads Enggård har løbet 207.912 meter i 3F Superligaen, hvilket er flest i Randers FC truppen og ottende flest i 3F Superligaen
  • 37 frispark er der blevet begået på Lasso Coulibaly i denne sæson, hvilket er tredje flest på en spiller i 3F Superligaen.
  • Lasso Coulibaly er på en 6. plads i 3F Superligaen over vundne dueller langs jorden. 86 har Lasso Coulibaly vundet.