Randers FC skriver kontrakt med Mike Themsen

Martin Albrechtsen — 03.06.2024 09:58

18-årige Mike Themsen har vist prøver på sit store talent i foråret, og nu bliver han udstyret med en 3-årig Superliga-kontrakt

Det er gået stærkt for 18-årige Mike Kofod Themsen, som for et år siden blev hentet til Randers Freja FC's U19-ligahold fra FC Helsingørs U17-hold.

Talentfulde Themsen har i dette forår fået lidt af et gennembrud for Randers FC, hvor han fik debut, spillede seks kampe og scorede sit første mål i 3F Superligaen. Han fik desuden debut på U18-landsholdet i en testkamp mod Tyskland i maj måned.

Nu bliver han belønnet med en 3-årig Superliga-fuldtidskontrakt hos Randers FC gældende fra den 1. juli 2024, og det glæder sportsdirektør Søren Pedersen.

- Mike har gjort det exceptionelt godt. Han er en meget talentfuld og ambitiøs spiller, som virkelig har grebet sin chance. Det har været en sand fornøjelse at følge hans udvikling her i klubben, som virkelig har været opadgående, siden han kom hertil sidste sommer. Vi er meget glade for at lande denne aftale med Mike, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen og fortsætter;

- At han allerede nu i en alder af bare 18 år har fået seks kampe og scoret i Superligaen, det vidner om hans store talent. Mike er faldet godt til her i Randers, og vi glæder os til at udvikle ham yderligere. Han har uden tvivl et stort potentiale, og vi tror på, at han på sigt kan blive en Superliga-profil, siger Søren Pedersen.

Mike Themsen har fået sin fodboldopdragelse i FC Nordsjælland, inden han som U15-spiller skiftede til FC Helsingør, hvor han bl.a. var anfører på U17-holdet. I sommeren 2023 skiftede han så til Randers Freja FC's U19-ligahold, hvor det blev til 17 kampe, inden han fik sin Superliga-debut for Randers FC i april måned 2024. 

Hovedpersonen selv er henrykt over at have skrevet under på Superliga-kontrakten med Randers FC.

- Jeg er helt utrolig stolt. Det er det, jeg har arbejdet hen imod, siden jeg kom til Randers sidste sommer. Jeg ved også godt, at det ikke er alle, der får muligheden for det, så jeg er utrolig glad og taknemmelig for denne mulighed hos Randers FC, fortæller Mike Themsen og fortsætter;

- Det er gået meget hurtigere, end jeg havde forventet. Jeg havde ikke regnet med, at jeg skulle stå her allerede nu med seks Superligakampe, et Superligamål og en fuldtidskontrakt. Det kunne ikke have været gået bedre. Jeg har godt kunne mærke, at Randers FC har troet rigtig meget på mig, og det er jeg virkelig glad for, siger det 18-årige midtbanetalent.

- Jeg har store ambitioner for både klubben og mig selv. Jeg vil fortsætte min udvikling her og opnå det bedst mulige med Randers FC samt bidrage med hårdt arbejde, assists og mål. Og så har jeg ambitioner om at skifte til en endnu større adresse på et tidspunkt og give noget tilbage til Randers FC, udtaler Themsen.

Mike Themsen er præsenteret i samarbejde med MAKEEN Energy.

Fakta:
Mike Kofod Themsen
Født den 10. marts 2006 (18 år)6 kampe / 1 mål for Randers FCTidligere klubber: FC Nordsjælland, FC Helsingør1 U18-landskamp 

Mike Themsen er ved siden af fodboldkarrieren i gang med en uddannelse på Tradium (HHX), og så bor han på Randers Sports College.