Optakt: Randers FC - Vejle Boldklub

Andreas Nielsen — 22.05.2024 07:21

Lørdag klokken 15.00 skal kvalifikationsspillet afgøres, når Randers FC møder Vejle Boldklub i sæsonens sidste hjemmekamp.

Efter et 2-0 nederlag mod OB skal Randers FC tilbage på sejrsporet, når Vejle Boldklub lørdag klokken 15.00 gæster Cepheus Park. Drømmen om Europa lever stadig, og Bertelsen og co. kan selv afgøre det med 3 point i sæsonens sidste hjemmekamp mod Vejle. En kamp, hvor kun 3 point tæller i en direkte duel om syvendepladsen.

Vejrudsigten siger over 20 grader, og der kommer mange fans på lægterne på lørdag. Så der fås næsten ingen bedre anledning til at tage i Thor fanzonen, der åbner allerede klokken 13.00, hvor vi varmer op til et brag af en kamp. Der vil der blandt andet være besøg af Garage Burgerbar, spillerbesøg, gode priser i baren og selvfølgelig musik.

Statistisk set

Randers FC har en god statistik mod Vejle Boldklub i 3F Superliga-regi, hvor den samlede statistik lyder på 14 sejre, 4 uafgjorte og 1 nederlag. Hjemme på Cepheus Park er det blevet til 5 sejre, 2 uafgjorte og 1 nederlag i 8 kampe. Vi skal helt tilbage til 2006 for at finde det seneste nederlag til Vejle på Cepheus Park. Statistikken mod Vejle Boldklub i denne sæson lyder på 2 sejre og 1 uafgjort. Senest i kvalifikationsspillet vandt vi 1-2 i Nørreskoven på mål af Daniel Høegh og Mohammed Fuseini. Mens den seneste hjemmekamp mod Vejle var tilbage i december 2023, en kamp der endte 0-0.

Fokus på Vejle Boldklub

Vejle Boldklub går ind til lørdagens opgør med en stor mængde selvtillid i bagagen oven på 4 sejre i de sidste 4 kampe. Mandag blev overlevelsen så definitivt sikret, da holdet fra Nørreskoven på hjemmebane besejrede Hvidovre IF med 2-0 på mål af German Onugkha. Vejle kan med en sejr i lørdagens kamp gå forbi Randers FC i tabellen og måske tage syvendepladsen, hvis Viborg smider point hjemme mod OB.

En af spillerne, der har været altafgørende for Vejle, er selvfølgelig superligatopscoreren German Onugkha, der med sine to mål i kampen mod Hvidovre kom op på 15 mål i sæsonen. Den 27-årige angriber har været brandvarm i kvalifikationsspillet, hvor han har scoret 8 mål i 8 kampe og dertil lavet 2 assists. German Onugkha har scoret i de seneste syv kampe, hvor han også kom på måltavlen i vores 1-2 sejr mod Vejle tilbage i april. Ved siden af Onugkha i angrebet finder vi Musa Juwara, der også har vist sig flot frem i kvalifikationsspillet, hvor det er blevet til 3 mål og 3 assists. Juwara leverede blandt andet den vigtige assist til German Onugkhas vigtige 2-1 scoring mod OB, som sendte Vejle på sejrskurs i det opgør, hvilket var startskuddet til Vejles sejrsstime.

Fun facts:

  • Mohammed Fuseini kan med en scoring i kampen mod Vejle blive den første spiller siden Saba Lobjanidze i 2018 til at score minimum 10 mål i en 3F Superliga-sæson.
  •  Lørdagens opgør mod Vejle Boldklub er Randers FC’s kamp nummer 600 i 3F Superligaen.
  • Randers FCs gennemsnitsalder i startelleveren i denne sæson har været 25 år og 317 dage, hvilket er den laveste gennemsnitsalder i vores 3F Superliga-historie.

Køb billet til opgøret her