Janus Drachmann bliver ny assistent- og transitionstræner i Randers FC

Martin Albrechtsen — 23.05.2024 10:00

36-årige Janus Drachmann skal være assistent- og transitionstræner i Randers FC. Den tidligere 3F Superligaspiller kommer til fra AC Horsens

Janus Drachmann indstillede karrieren som professionel fodboldspiller i sommeren 2023, og han har siden været tilknyttet som assistent omkring førsteholdet, assisterende transitionstræner og ansvarlig for individuel træning på akademiet i AC Horsens. Det står nu klart, at Randers FC får gavn af Drachmanns personlige og fodboldfaglige kvaliteter til den nye sæson, hvor han indtræder som assistent- og transitionstræner i det kronjyske. 

- Det føles godt at have det på plads. Jeg glæder mig helt vildt til at starte op i Randers og blive en del af projektet her. Jeg ser frem til at lære alle spillerne at kende, både fra ungdom og fra førsteholdet, og forhåbentlig kunne være en god sparring for dem, fortæller Janus Drachmann.

Rutinerede Janus Drachmann har spillet 277 kampe i 3F Superligaen, og har repræsenteret AC Horsens, SønderjyskE, FC Midtjylland og OB i landets bedste række. Han har derfor et godt kendskab til Randers FC.

- Nu har jeg mødt Randers FC en del gange. Set udefra er det en klub, der gerne vil bringe egne talenter, men også en klub der samtidigt er kommet dertil, hvor man nu kan investere i nogle spillere. De har været med i top-6 tre gange i løbet af de seneste fire år. Det er en klub, som er en fast bestanddel af Superligaen med et sundt setup og spændende muligheder for at udvikle sig. Så det glæder jeg mig virkelig til at blive en del af, siger Janus Drachmann. 

Sportsdirektør Søren Pedersen glæder sig over tilføjelsen af Janus Drachmann til Randers FC's trænerteam, hvor han bliver ny assistent- og transitionstræner.

- Janus har nogle personlige kompetencer, som passer rigtig godt til vores trænerteam. Han har nogle kompetencer, som vi måske har manglet lidt. Han kan nogle andre ting, og så har han prøvet rigtig meget som spiller. Han får en kombineret rolle hos os, hvor han både skal være assistenttræner i staben omkring førsteholdet og transitionstræner, hvor han skal hjælpe vores unge talentfulde spillere fra U17 og U19 i deres transition fra ungdom til Superliga, udtaler Søren Pedersen.

- Janus er relativ ny i trænergerningen. Derfor skal vi også bygge noget af det trænerfaglige på ham. Han har T-træneruddannelsen, og nu skal han i gang med A-licensen. I første omgang skal han komme med sin stærke personlighed og sin viden fra hans lange fodboldkarriere. Janus er en leder- og vindertype, og vi ser frem til, at han viderebringer og implementerer de værdier samt den vindermentalitet såvel i Superligatruppen som blandt vores unge talenter fra U17 og U19, fortæller Søren Pedersen.

Janus Drachmann har første arbejdsdag i Randers FC, når Superligatruppen starter op igen efter ferien mandag den 17. juni.

Trænerteamet består til den nye sæson af:
Rasmus Bertelsen, cheftræner
Fatah Abdirahman, assistenttræner
Michael Ravn, assistent og individuel træner
Janus Drachmann, assistent- og transitionstræner
Erik Boye, målmandstræner
Tobias Elstrup, fysisk træner
Nikolaj Meier, Analytiker