Björn Kopplin forlænger til 2025

Martin Albrechtsen — 24.05.2024 09:59

Randers FC forlænger kontrakten med kulturbærer, Björn Kopplin, så den nu løber til sommeren 2025

35-årige Björn Kopplin kom til Randers FC fra Brøndby IF i vinteren 2019. Siden er det blevet til 182 kampe for Randers FC for den bundrutinerede back, der har været anfører for klubben i de seneste to sæsoner. Den erfarne tyskers kontrakt stod til at udløbe ved udgangen af juni, men den er altså nu blevet forlænget med et år til sommeren 2025, hvilket glæder sportsdirektør Søren Pedersen.

- Jeg er virkelig glad for, at vi er blevet enige om en kontraktforlængelse, fordi Björn betyder rigtig meget for Randers FC. Han er en ægte klubmand og betyder meget for holdet både på og uden for banen. Han har de rigtige værdier, han går forrest, og han er en rollemodel i forhold til, hvordan vi gerne vil gøre tingene. Derfor er vi utrolig glade for, at han fortsat kan være en del af truppen, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen og fortsætter;

- Björn er en kulturbærer. Han har været med i lang tid, og han har stadigvæk et højt niveau trods sin fremskredne alder. Han er stort set med til hver eneste træning og til rådighed til hver eneste kamp. Han er vigtig for holdet og et stort forbillede for de unge spillere med sin professionelle tilgang, udtaler Søren Pedersen.

Hovedpersonen selv, der står noteret for 25 kampe, to mål og to assists i indeværende sæson, er da også glad for at have forlænget samarbejdet i yderligere et år. 

- Det føles som om, at jeg kan blive lidt længere hjemme. Det er selvfølgelig dejligt. Jeg vil jo gerne fortsætte her i Randers FC. Vi har én, muligvis to, svære kampe tilbage i denne sæson, og dem vil vi selvfølgelig gerne vinde. Derudover glæder jeg mig meget til også i næste sæson at spille i den lyseblå trøje, og hvis jeg kan inspirere unge spillere med min tilgang, så er det bare dejligt, fortæller Björn Kopplin, der glæder sig over at være rollemodel for unge spillere i klubben.

- Først og fremmest skal vi have maksimal succes med holdet i både denne og næste sæson. Derudover vil jeg også gerne opnå 200 kampe for Randers FC. Det er en milepæl, som jeg personligt gerne vil opnå. Lige nu er fokus på hjemmekampen i morgen, og så kommer der forhåbentlig en kamp mere derefter, og så ville det være dejligt med kampe i Europa næste sæson, siger Kopplin om ambitionerne for holdet og sig selv personligt. 

Fakta:
Björn Kopplin
Født: 7. januar 1989 (35 år)
Position: Back
Tidligere klubber: Bayern München, VfL Bochum, Union Berlin, Preußen Münster, Hobro IK, Brøndby IF
U-landskampe for Tyskland: 13 kampe og 3 mål for Tyskland U17, 16 kampe for Tyskland U19, 7 kampe og 2 mål forr Tyskland U20. 
Björn Kopplin står noteret for 182 kampe, 9 mål og 13 assists for Randers FC.

Björn Kopplin præsenteres i samarbejde med Andelskassen

Kom at se Kopplin og Randers FC i aktion i morgen, lørdag, kl. 15.00, når Vejle Boldklub gæster Cepheus Park Randers i sæsonens sidste hjemmekamp, som er en direkte duel om syvendepladsen og Europa Playoff. Køb billetter til den spændende kamp her.