Bertelsen evaluerer sæsonen før Europa Playoff-kamp: Godkendt med pil op

Martin Albrechtsen — 30.05.2024 07:54

Cheftræner Rasmus Bertelsen evaluerer sæsonen og sætter bl.a. ord på de nyeste medlemmer af trænerstaben samt den nye offensive spillestil

Forud for fredagens Europa Playoff-kamp i Parken mod FC København, der er sæsonens sidste kamp, evaluerer cheftræner Rasmus Bertelsen sæsonen 2023/2024.

- Alt i alt er sæsonen godkendt med pil op, når vi tager hele billedet med, men det har været en meget rutchebane-agtig sæson, hvor tingene er gået op og ned. Vores start var rigtig skidt, og den har forfulgt os hele vejen igennem, fordi vi har haft svært ved at trække os væk fra bunden, selvom vi fik hentet en del point. Vi har haft gode perioder undervejs og fik næsten kontakt til top-6, inden stregen blev slået. Og så har vi været ret solide her i kvalifikationsspillet, hvor vi slutter med fem sejre, tre uafgjorte og kun to tabte, hvor vi i den ene af de to tabte var i undertal i over en halvleg. Så vi slutter godt af, synes jeg, og det er en god følelse at have gående ind i den her sidste ekstra kamp, men også gående ind i den kommende sæson, sammenfatter Rasmus Bertelsen. 

Cheftræneren roser også Randers FC for den ro, som hele klubben, med sportsdirektør Søren Pedersen i spidsen, udviste i starten af sæsonen trods manglende resultater. 

- Der begyndte ikke at være nogen store krisesyndromer, og det betyder meget for roen både på trænerkontoret og i spillertruppen. At man føler klubben er et fornuftigt sted, selvom resultaterne går lidt imod én i en periode. Det har vi jo set i nogen af vores konkurrerende klubber, at det godt kan blive en ond spiral, hvis krisestemningen for alvor spreder sig. Så stor ros til hele vores sportslige setup og administrationen for ikke at ryste på hånden, selvom resultaterne var lidt shaky i starten, fortæller Rasmus Bertelsen.

Ros til de tre nyeste medlemmer af staben
I denne sæson har der været hele tre nye ansigter i staben i form af assistenttræner Fatah Abdirahman, assistenttræner Michael Ravn og analytiker Nikolaj Meier. Rasmus Bertelsen roser de tre medlemmer af staben efter deres første hele sæson i Randers FC og glæder sig over samarbejdet i trænerstaben.

- Samarbejdet i trænerteamet har været rigtig godt, og det har været spændende og givende at få nyt blod og nye input ind. Man skal også huske på, at vi mistede Ralf Pedersen undervejs i sæsonen. Så vi har været meget unge oppe på trænerkontoret. Både Michael Ravn, Fatah Abdirahman og jeg selv har været U15-trænere her i Randers på et tidspunkt. Det er jo en sjov historie, at det så er os tre, som er i spidsen for trænerteamet i Randers FC nu, siger Rasmus Bertelsen og fortsætter;

- Fatah Abdirahman har givet os et frisk pust i forhold til udtrykket med bolden og metodikken på træningsbanen. Han har været ude i verden og få en masse gode inputs, som han har taget med hertil, og så har vi i fællesskab fået passet det ind til en Randers FC-kontekst. Så det har været en stor kapacitet at få Fatah ind, og jeg tror da også, at han i fremtiden godt kunne være den første andengenerationsindvandrer, der bliver cheftræner i Superligaen. Han har et rigtig stort trænertalent, understreger Rasmus Bertelsen.

- Michael Ravn, der er kommet op fra vores U15- og U17-hold, har taget et vanvittigt stort slæb. Også efter Ralf tog afsted, hvor han satte sig på dødboldene, som vi faktisk har fået et godt plus ud af her i de sidste ti kampe. Det har han arbejdet super dedikeret og detaljeret med, hvilket har været rigtig godt, udtaler cheftræneren. 

- Og så er det jo første sæson, hvor vi har haft en analytiker ansat. Nikolaj Meier, som har skulle køre et studie ved siden af også. Men han har bare givet alle de timer, vi overhovedet kunne forvente og mere til. Han har givet os en ny dimension i forhold til at kigge på nogle af de bagvedliggende parametre, som stikker udover det, man kan se med øjnene. Han er rigtig skarp på data, og det har været et fedt aspekt at få tilføjet, fortæller Rasmus Bertelsen. 

Ny spillestil: En mere kvik og teknisk form for fodbold
I denne sæson har trænerteamet udviklet spillestilen i Randers FC, og cheftræner Rasmus Bertelsen er tilfreds med den nye spillestil, som han kalder for kvik, kreativ og teknisk. 

- Jeg synes, at udviklingen af vores spillestil er gået hurtigt i forhold det udtryk, vi gerne vil have frem - at vi nu spiller en lidt mere kvik og teknisk form for fodbold. Men vi skal huske vores rødder, som er i den taktiske base, og vi kan også stadig være et fysisk stærkt hold. Men det har været fedt at få bygget nogle nye ting på, siger Bertelsen, der drømmer om at udvikle endnu mere på spillestilen til næste sæson. 

Den nye offensive spillestil bliver af flere beskrevet som mere attraktiv og seværdig, men for Rasmus Bertelsen og trænerteamet handler det om mere end bare at underholde.

- Fodbold handler om at vinde, men for en klub som Randers FC handler det også om at gøre nogle spillere attraktive til nogle salg. Og det kræver også en bestemt form for stil og måde at spille på, hvor de spillere kan vise sig frem på en måde, så de bliver salgbare og attraktive. Det synes jeg, at man så med Filip Bundgaard som det første skud på stammen i den lidt mere tekniske og kreative spillestil. Det håber jeg bliver en tendens fremadrettet, at vi kan udvikle den slags spillere. Vi vil rigtig gerne underholde vores hjemmepublikum, så de synes det er fedt at komme her, men det vigtigste er at vinde fodboldkampe. Men kan vi vinde kampene på en måde, hvor vi også får vist os frem med dygtige individualister og et godt offensivt udtryk, så vil vi rigtig gerne det, udtaler Rasmus Bertelsen.

Randers FC spiller sæsonens sidste kamp fredag kl. 19.00, når vi i Europa Playoff-kampen møder FC København i Parken om chancen for at spille UEFA Europa Conference League i næste sæson. 

Rasmus Bertelsen og trænerteamet præsenteres i samarbejde med Dahlitech.