Randers FC henter Nikolas Dyhr

Martin Albrechtsen — 18.06.2024 18:15

Venstrebacken Nikolas Dyhr er ny mand i Randers FC, der har sikret sig den unge talentfulde spiller på en 4-årig aftale

Randers FC henter forstærkning til venstre back positionen, der nu får tilføjet den 23-årige dansker Nikolas Dyhr, som er hentet hos den amerikanske MLS-klub St. Louis City på en 4-årig aftale.

- Vi har i længere tid været på jagt efter en permanent løsning på venstre back med en venstrebenet venstre back. Og her fik vi muligheden med Nikolas Dyhr, som har rigtig meget erfaring fra den danske Superliga, og som har spillet mange kampe i en tidlig alder. Nikolas er en driftsikker og dygtig spiller, som kan bidrage både offensivt og defensivt samt være en del af den gode struktur, vi har på holdet, fortæller sportsdirekør Søren Pedersen og fortsætter;

- Nikolas har et højt niveau og har haft god succes herhjemme med bl.a. over 100 førsteholdskampe for FC Midtjylland. Han har dog ikke haft den store succes i MLS, og derfor har vi nu fået muligheden for at tilknytte ham i Randers FC, hvor vi skal have ham på sporet igen. Der kommer en ung venstrebenet spiller ind på venstre back på en specialist position, som har spillet mange kampe i en ung alder, hvilket gør ham til en salgbar spiller for fremtiden. Både han og vi har en ambition om at få kickstartet hans karriere igen, så han på sigt kan blive solgt til en endnu større adresse, ligesom vi tidligere har gjort det med spillere som eksempelvis André Rømer og Mathias Greve, understreger Søren Pedersen.

Nikolas Dyhr blev i vinters solgt fra FC Midtjylland til St. Louis City i USA, hvor det i foråret er blevet til 5 kampe i MLS. Forinden skiftet havde Dyhr spillet 21 kampe for FC Midtjylland i efteråret 2023 med 13 kampe i 3F Superligaen, 5 kampe i Europa Conference League-kvalifikationen samt 3 kampe i Oddset Pokalen. Nu vil han påny bevise sig i dansk fodbold.

- Det føles rigtig godt at have skrevet under med Randers FC. Nu er det også min fødselsdag i dag, så det er sådan set den bedste gave, jeg kunne få. Jeg er super glad, og jeg er rigtig spændt på at komme i gang her i Randers, fortæller Nikolas Dyhr og fortsætter;

- Først og fremmest vil jeg gerne hjælpe holdet, så vi kan gøre det godt som hold og levere nogle stærke resultater. Jeg har spillet mod Randers FC mange gange, så jeg ved godt, hvad klubben står for. Det er et hold, der arbejder stenhårdt. Derudover vil jeg selvfølgelig gerne gøre det godt personligt og give fansene et godt indtryk. Jeg giver mig altid 100%, og jeg gør alt for logoet og klubben, udtaler Nikolas Dyhr, der i forvejen kender Oliver Olsen og Daniel Høegh i Randers FC-truppen fra deres fælles tid tidligere i FC Midtjylland.

Nikolas Dyhr træner for første gang med sine nye holdkammerater i morgen, onsdag, når Randers FC-spillerne vender tilbage til træningsbanen på Viborgvej efter en velfortjent ferie. 

Nikolas Dyhr får trøjenummer 44 i Randers FC.

Fakta
Nikolas Dyhr
Født: 18. juni 2001 (23 år)
Højde: 1,79 m
Position: venstre back
Tidligere klubber: FC Midtjylland, AC Horsens, KV Kortrijk, St. Louis City

Landskampe: 4 kampe for U21-landsholdet, 10 kampe for U19-landsholdet, 4 kampe for U18-landsholdet, 15 kampe for U17-landsholdet, 10 kampe for U16-landsholdet.