Patrik Carlgren stopper i Randers FC

Martin Albrechtsen — 28.06.2024 08:00

Siden 2018 har Patrik Carlgren vogtet det kronjyske bur, men nu udløber hans kontrakt, og han stopper i Randers FC

Med 215 kampe for Randers FC har den svenske målmand skrevet sig ind i de kronjyske historiebøger, hvor han bl.a. som den første udlænding opnåede 200 kampe for klubben.  Kun klubkoryfæerne Mads Fenger, Johnny Thomsen, Alexander Fischer og Søren Pedersen har spillet flere kampe end 32-årige Carlgren for Randers FC. Det bliver dog ikke til flere kampe i Randers FC-trøjen for den svenske keeper, da han stopper i klubben ved kontraktudløb på søndag den 30. juni.

- Vi vil gerne takke Patrik for hans store og dedikerede indsats igennem de seks år, han har været her i Randers FC. Han har leveret nogle helt fantastiske præstationer og var stærkt medvirkende til, at vi kvalificerede os til top-6 tre år i træk, vandt pokalturneringen i 2021 og efterfølgende klarede os godt i Europa. Vi vil også gerne takke Patrik for hans måde at være på både på og udenfor banen. Vi ønsker ham al mulig held og lykke med fremtiden. Vi vil følge ham, og han er selvfølgelig altid velkommen og en stor del af Randers FC's fodboldhistorie, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen.

- Vi ønskede at forlænge med Patrik, men kunne ikke få enderne til at nå sammen. Vi ønsker Patrik al mulig held og lykke med fremtiden, udtaler Søren Pedersen. 

Hovedpersonen selv ærgrer sig også over, at parterne ikke kunne nå til enighed. Han takker fansene og for en fantastisk tid i Randers.

- Jeg vil starte med at takke fansene. De har betydet meget for mig i de seks år, jeg har været i Randers FC. Det har været seks fantastiske år i Randers. Jeg har nydt hvert et sekund, hver træning og hver kamp, jeg har spillet, fortæller Patrik Carlgen, der fremhæver pokaltriumfen i 2021 og knockout kampene mod Leicester City i Europa Conference League som de største sportslige højdepunkter.  

- Det er hårdt at stoppe i Randers FC. Det er en klub, som betyder meget for mig og min familie. Vi kom ikke frem til en beslutning, som vi alle var tilfredse med. Det er selvfølgelig skuffende. Jeg ville gerne have været blevet i Randers FC, hvis vi kunne blive enige, men sådan er fodbold nogen gange, udtaler Patrik Carlgren, der ønsker klubben alt det bedste fremadrettet.

Fakta:
Patrik Carlgren
Født: 8. januar 1992 (32 år)
Nationalitet: Sverige
Tidligere klubber: Falu FK, IK Brage, AIK, FC Nordsjælland, Konyaspor
Landskampe: 1 A-landskamp, 18 U21-landskampe, vinder af U21-EM i 2015

Patrik Carlgren blev præsenteret i samarbejde med Scanditek IT Solutions