Gode takter i 3-2 nederlag til FCN i første testkamp

Martin Albrechtsen — 29.06.2024 15:21

Randers FC viste gode takter og var også foran i sæsonens første træningskamp ude mod FC Nordsjælland

Lørdag eftermiddag spillede Randers FC første træningskamp i denne pre-season, da kronjyderne på udebane mødte et velspillende FC Nordsjælland mandskab. Kampen endte 3-2 efter en målrig anden halvleg med hele fire scoringer. 

FC Nordsjælland kom bedst ud af startblokken, og Milan Iloski bragte da også hjemmeholdet foran med 1-0 i det 19. spilleminut, da han udnyttede en fejl i det kronjyske forsvar. Randers FC kom dog bedre og bedre med i kampen, og mod første halvlegs afslutning var Stephen Odey meget tæt på at bringe balance i regnskabet. Han måtte dog se sit forsøg prelle af på overliggeren. Simen Nordli var også tæt på at score efterfølgende, men der blev ikke scoret yderligere i 1. halvleg, hvor Nikolas Dyhr fik uofficiel debut i Randers FC-trøjen.

Det var på forhånd aftalt, at så mange spillere som muligt skulle have værdifulde kampminutter i benene. Derfor skiftede Randers FC hele 10 spillere i pausen. Det var kun Mustapha Ubandoma fra første halvleg, som fortsatte med at spille i anden halvleg.

Og Randers FC kom ud som lyn og torden i anden halvleg. Allerede efter tre minutter fik kronjyderne scoret på noget af et riv fra Ernest Agyiri, der udnyttede en fejl fra FCN og knaldhårdt hamrede bolden i kassen fra distancen. Flot mål. Det var Randers FC, der sad på spillet og pressede FCN fra anden halvlegs start Og i det 64. spilleminut kom kronjydernes også fortjent foran, da Ernest Agyiri fik scoret direkte på et giftigt hjørnespark. Der herskede lidt tvivl om, hvorvidt Hugo Andersson eller en FCN-spiller i feltet snittede bolden i mål, men den skulle være god nok. Ernest Agyiri blev dobbelt målscorer.

FC Nordsjælland kom dog godt tilbage i kampen og Benjamin Nygren fik scoret til både 2-2 og 3-2. Det sidste mål satte han ind direkte på frispark i overtiden. Cheftræner Rasmus Bertelsen godkender sit holds indsats i dag i en første træningskamp, hvor Randers FC fik god kamptræning mod en dygtig modstander. 

- Jeg oplevede kampen som en gang blandede bolsjer, som en første træningskamp nok tit er. Vi skulle lige ramme tempoet de første 15-20 minutter, men derefter synes jeg, at 1. halvleg er fornuftig. Vi er bagude 1-0 efter 1. halvleg. Det kunne ligeså godt have været 1-1. Stephen Odey har en god chance, fortæller cheftræner Rasmus Bertelsen. 

- Så kommer vi fint i gang i 2. halvleg med et tidligt mål, et godt pres og en god power. Vi kommer også foran med 2-1, men så bliver det en lille smule ærgerlig afslutning på kampen. De laver et flot angreb til 2-2, og så scorer de på frispark i overtiden. Det er jo heldigvis ikke resultatet, der er det vigtigste i sådan en kamp her. Fordi det havde været en meget bitter fornemmelse at tage hjem med, men alt i alt er det fint. Jeg synes, at vi møder et hold, hvor vi bliver presset op i tempo. Og det var det, vi kom for. Det var derfor, vi tog den lange tur på tværs af landet. Vi ved, at FCN spiller hurtigt og giver os nogle taktiske udfordringer. Så der skal vi være skarpe både inde på banen og på bænken. Det var en fin opgave at blive presset på den måde i dag, udtaler Rasmus Bertelsen.

- Jeg er okay tilfreds med indsatsen, uden at det er prangende. Det var godkendt i dag. På mentaliteten består vi. Der arbejder vi godt og presser også FCN undervejs. Med bolden og i relationerne, der kan vi gøre det noget bedre, men det vil nok være det typiske billede på sådan en første træningskamp her, siger Bertelsen.

FC Nordsjælland - Randers FC 3-2 (1-0)
1-0 Milan Illoski (19. minut)
1-1 Ernest Agyiri (48. minut)
1-2 Ernest Agyiri (64. minut)
2-2 Benjamin Nygren (78. minut)
3-2 Benjamin Nygren (91. minut)

Startopstilling til 1. halvleg mod FC Nordsjælland:
Oskar Snorre - Oliver Olsen, Wessel Dammers, Benjamin Clemmensen, Nikolas Dyhr - Laurits Pedersen, John Björkengren, Max Albæk - Mustapha Ubandoma, Stephen Odey, Simen Bolkan Nordli.

Startopstilling til 2. halvleg mod FC Nordsjælland:
Emmanuel Ogura - Björn Kopplin, Daniel Høegh, Hugo Andersson, Oliver Zandén - Mads Enggård, Mikkel M. Pedersen, Sabil Hansen - Mustapha Ubandoma (60. Lasse Mandal), Ernest Agyiri, Mike Themsen.