Randers FC henter Mohamed Touré

Martin Albrechtsen —

Randers FC henter den 20-årige angriber Mohamed Touré, der har underskrevet en 4-årig aftale med kronjyderne

Randers FC henter endnu en forstærkning til angrebet forud for den spændende sæson af 3F Superligaen. Kronjyderne har således sikret sig den lynhurtige australsk-guineiske angriber, 20-årige Mohamed Touré, der kommer til fra den franske Ligue 1-klub Stade de Reims.

- Mohamed Touré er en talentfuld og særdeles spændende ung spiller, som besidder et stort potentiale. Vi tror på, at vi kan forløse hans store potentiale her i Randers FC, så vi kan få rigtig meget ud af ham sportsligt, men også som en god business case på et senere tidspunkt, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen og fortsætter;

- Mohamed Touré er en powerfuld spiller med rigtig meget fart, som kan true dybt. Uden at det skal være en 100% sammenligning, så kan han give os lidt a la det samme som Mohammed Fuseini gav os. Touré har også gode driblefærdigheder og en god fysik, men den mest iøjnefaldende kompetence er hans fart, udtaler Søren Pedersen.

Mohamed Touré begyndte sin professionelle karriere i Australien, hvor han som blot 15-årig fik debut for Adelaide United i den bedste australske række, A-League, og tilmed blev den yngste målscorer nogensinde i A-League's historie med 15 år og 325 dage gammel.

Efter 41 kampe og 7 mål i A-League blev det ombejlede talent i sommeren 2022 som 18-årig solgt til Stade de Reims i den bedste franske liga, Ligue 1. Her imponerede han med 8 mål i 14 kampe for Reims B-hold i Championat National 2, og fik siden sin debut i Ligue 1 i maj 2023. Det blev i alt til 3 kampe i Ligue 1 for Touré, inden han blev udlejet til Ligue 2-klubben Paris FC, hvor han i den forgange sæson spillede 10 kampe med 1 mål og 1 assist til følge. Nu vil Mohamed Touré bevise sig i Randers FC og i 3F Superligaen.

- Det føles rigtig godt at have skrevet under med Randers FC. Jeg er glad for at være her, og jeg er spændt på at komme i gang. Jeg glæder mig til at møde mine nye holdkammerater. Jeg ved, at de er på træningslejr i Tyskland i øjeblikket, fortæller Mohamed Touré og fortsætter;

- Jeg er en passioneret spiller. Jeg vil altid vinde i holdets tjeneste. Personligt vil jeg bare gerne spille, nyde at spille fodbold, score mål og gøre holdet samt vores fans glade, siger Touré.

Mohamed Touré kender allerede én spiller i Randers FC-truppen rigtig godt. Nemlig hans australske landsmand og tidligere holdkammerat i Adelaide United, målmanden Paul Izzo.

- Paul Izzo is my boy. I min første professionelle kamp var han målmand for vores hold. Jeg har kendt ham siden starten på min karriere. Så det er virkelig godt at have Paul Izzo her i Randers. Han er et rigtig godt og sjovt menneske, udtaler Mohamed Touré.

Mohamed Touré får trøjenummer 7 i Randers FC.

Fakta
Mohamed Touré
Født: 26. marts 2004 (20 år)
Født: Conakry, Guinea
Statsborgerskab i: Australien og Guinea
Højde: 1,86 m
Position: Angriber
Tidligere klubber: Adelaide United, Stade de Reims, Paris FC

5 kampe og 1 mål for Australiens U23-landshold

Mohamed Touré var bl.a. med til U23 Asian Cup i april i år for Australien