Claus Bech/Ritzau Scanpix

Optakt til topkampen i Parken

Emil Madsen — 31.07.2024 08:25

Søndag kl. 16.00 bliver Superliga-opgøret mellem FC København og Randers FC fløjtet i gang i Parken

Efter en fantastisk sæsonstart med to ud af to mulige sejre i de første to kampe af dette års 3F Superliga på henholdsvis 2-3 ude mod Vejle og 3-1 hjemme mod Viborg, venter der på søndag et topopgør i Parken, da FCK ligesom os, er kommet ud af de første to runder med det maksimale antal point.

Statistisk set

Randers FC har gennem de sidste par sæsoner tit kunne byde FCK op til dans når man har været i Parken for at spille. Ud af vores seneste fem opgør i Parken i Superliga-regi har vi to sejre, én uafgjort og to nederlag, så det er bestemt ikke en umulig opgave der venter Bertelsen og co. på søndag. Den seneste kamp i Parken i Europa Conference League-playoff, stod man med en fornemmelse om, at det sagtens kunne have været os der var løbet med det hele. Men efter to pragtmål af henholdsvis Orri Óskarsson og Elyounoussi, måtte vi efter 90 minutter desværre sande, at nederlaget var en realitet. 

Det skal vi revanchere på søndag, når vi igen gæster Parkens græs i hovedstaden. 

Fokus på FCK

Det er ingen hemmelighed, at FCK's trup summer af kvalitet, men der er alligevel én eller to spillere der stikker markant ud, som man skal holde ekstra øje med. Den første der er værd at nævne er FCK's stjernfrø Orri Óskarsson, som er hovedstadsklubbens startende 9'er. Han fik sit endelige gennembrud i mesterskabsspillet i sidste sæson, hvor han scorede 6 mål. Den målform har han taget med videre i den nye sæson, hvor han har scoret i begge kampe indtil videre. Han er både farlig med fødderne og på hovedet, hvorfor han er en stor mundfuld for alle forsvarsspillere. Nøglen til succes i denne kamp, bliver at man delvist kan få lukket ham ned. 

Den næste der er værd at bemærke, er FCK's offensive kantspiller Elyounoussi, som også har været involveret i stort set ALT offensivt output, som FCK i indeværende sæson har produceret, og det er indtil videre blevet til både mål og assist fra Elyounoussis fod. 

Fun Facts:

- Randers FC har vundet deres seneste tre Superligakampe, og kan med en sejr på søndag vinde kamp nr. 4 i streg, for kun anden gang i løbet af de sidste fire sæsoner. 

- Mohamed Touré har været direkte involveret i et mål i begge af hans to første Superligakampe for Randers FC (1 mål, 1 assist på 59 minutter), og bliver dermed den anden spiller til at gøre dette i løbet af de sidste ti sæsoner, efter André Rømer i juli tilbage i 2018 (2 kampe).  

- FCK's 19-årige Orri Óskarsson har scoret i sine første to Superligakampe i denne sæson, og kan blive den 2. teenager til at gøre det i de første tre kampe, hvis han scorer mod Randers FC på søndag. Isaac Atanga gjorde det tilbage i 2019-20 (som 19-årig for FC Nordsjælland). 

- Randers FC er det eneste hold i 3F Superligaen i år, som efter de to første runder har scoret seks mål.

Vi håber på at se en masse lyseblå fans i udebaneafsnittet i Parken på søndag. Billetter til opgøret skal købes her.

Hvis ikke du har mulighed for at tage turen til København, kan kampen ses på TV2 Sport X, eller alternativt lyttes til på Amtsavisen.dk eller Radio Alfa.