Randers FC henter Oliver Zandén i Toulouse

Emil Madsen — 24.01.2024 19:00

Venstrebacken Oliver Zandén er ny mand i Randers FC-trøjen, der har sikret sig den talentfulde svensker på en 1-årig lejeaftale

Randers FC henter forstækning ind til forsvaret, som nu får tilføjet den 22-årige svensker Oliver Zandén, der er hentet i den franske Ligue 1-klub Toulouse på en 1-årig lejeaftale, hvor der i aftalen ligger en købsoption. 

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi længe har søgt en venstrefodet venstreback, og Oliver har vi fulgt i noget tid, hvor vi faktisk også havde kig på ham i sommers. Vi var egentlig tæt på at skrive med ham allerede der, men han fik desværre en mindre skade, som også holdte ham ude af kampene i Toulouse. Vi er utrolig glade for at skrive med ham, og vi er spændte på at følge ham og hans udvikling, siger sportsdirektør Søren Pedersen og fotsætter;

- Jeg er sikker på, at han kommer til at bringe meget kvalitet både offensivt og defensivt. Han har været rigtig god i Elfsborg med mange gode offensive aktioner, hvor der også er assists på, så vi glæder os til at få ham igang, afslutter Søren Pedersen. 

Oliver Zandén skiftede i sommeren 2022 fra Elfsborg i Allsvenskan til Toulouse i Ligue 1. I 2023 var han blandt andet med til at løfte det prestigefyldte trofæ i Coupe De France, som er den franske pokalturnering. Nu glæder han sig bare til at komme igang og bevise sig i 3F Superligaen.

- Det er en meget god følelse jeg står med lige nu, og jeg er virkelig glad for at jeg er landet her. Jeg kan slet ikke vente med at komme igang med træningen sammen med de andre drenge, og spille foran vores fans når ligaen begynder igen, fortæller Oliver Zandén og fortsætter;

- Jeg kommer jo fra Sverige, og har derfor helt naturligt fulgt den danske liga tæt i mange år. Jeg kommer fra den franske liga, som ligesom den danske også er utrolig fysisk, og derfor tror jeg at mange af mine kvaliteter passer ind i Superligaen, så det var derfor også et helt naturligt valg at skifte hertil.

Oliver Zandén træner for første gang med sine nye holdkammerater i morgen, torsdag, og er dermed allerede i spil til fredagens træningskamp mod AaB. Der bliver heller ikke lagt skjul på, hvor meget den talentfulde svensker ønsker at vinde. 

- Jeg vil gøre alt, for at vi kan vinde så mange kampe som muligt, og jeg glæder mig til at vise hvad jeg har af kvaliteter. Forhåbentlig kan det bidrage til succes både i klubben og blandt vores fans, afslutter Oliver Zandén.

Oliver Zandén får trøjenummer 29 i Randers FC.

Fakta
Navn: Oliver Zandén
Født: 14. august 2001 (22 år)
Højde: 183 cm
Position: Venstre back
Tidligere klubber: Elfsborg, Toulouse
Landskampe: 2 kampe for det svenske U20-landshold, 1 kamp for U17-landsholdet

Oliver Zandén er personligt sponsoreret af Fugemontøren