Optakt til forårets første kamp

Andreas Nielsen — 12.02.2024 20:13

Søndag klokken 14.00 den 18. februar skydes forårssæsonen i gang, når Randers FC på udebane møder Hvidovre IF.

3F Superliga-bolden ruller for alvor igen, når Randers FC søndag klokken 14.00 gæster Hvidovre IF på Pro Ventilation Arena. Randers FC har i vinteropstarten spillet fem træningskampe – tre i Danmark mod Hobro IK, AaB og Vendsyssel FF, mens træningslejren i Alicante, Spanien, bød på to kampe mod Halmstads BK og Sirius BK. Fem træningskampe, som bød på fire sejre og et enkelt nederlag til Bertelsen og co.

Randers FC har også benyttet sig af vinterens transfer til at forstærke sig med nye ansigter og samtidig sige farvel til kendte. Randers FC kunne i januar transfervinduet byde velkommen til Emmanuel Ogura, Oliver Zandén, Mohammed Fuseini, Muamer Brajanac, og Tammer Bany Odeh, mens vi et par dage efter deadline dagen tilknyttede den svenske kantspiller Noah Shamoun på en fri transfer.

Vi har samtidig måttet sige farvel til Tobias Klysner, Alexander Nybo, Oliver Bjerrum Jensen, Villads Westh, og William Kaastrup (leje). I de sidste dage af transfervinduet blev det også et farvel til Alhaji Kamara, der efter 4,5 år i Randers FC blev solgt til 3F Superligaens førerhold FC Midtjylland, mens Filip Bundgaard blev solgt for et rekordstort beløb til Brøndby IF.

Sæsonens tidligere møde med Hvidovre endte 2-2 i et opgør, der blandt andet var udsat for længere afbrydelse grundet kraftigt tordenvejr. Målscorerne i kampen for Randers FC var Filip Bundgaard og Simen Bolkan Nordli. Randers FC har udover sæsonens første møde kun stået overfor Hvidovre en gang før i klubbens historie; her skal vi helt tilbage til Randers FC’s stiftelsesår i 2003, hvor vi tog en 3-1 sejr på udebane i Hvidovre. Målscorerne for Randers FC hed dengang Svenne Poulsen, Morten Lauritsen, og Mogens Laursen.

Fokus på Hvidovre IF
Hvidovre IF er siden årsskiftet gået over til et fuldtidssetup, hvor klubben jagter overlevelse i forårssæsonen. I opstarten har vestegnsklubben spillet træningskampe i Danmark i januar mod Brøndby IF, Nykøbing FC, og Hillerød med sejre på 3-1, 1-5, og et 7-2 nederlag. Opstarten har også budt på træningslejr i Antalya i Tyrkiet, hvor Hvidovre IF tog en sejr og en uafgjort mod modstanderne Oleksadriya og FC Surxon Termiz.

På transferfronten er der også sket ændringer hos Hvidovre IF, der har sagt farvel til Nicolai Geertsen, Philip Rejnhold, Marius Holst Papuga (leje), Magnus Lysholm Petersen (leje), og Marcus Lindberg, mens der ind er kommet midtbanespilleren U19 landsholdsspiller Thomas Jørgensen, som er kommet til på en lejeaftale fra F.C København.

Kigger man nærmere på profilerne for Hvidovre IF i søndagens opgør er det værd at holde øje med den 31-årige angriber Tobias Thomsen, der sluttede efteråret med 3 mål i de sidste tre kampe. Tobias Thomsen står noteret for 4 mål og 1 oplæg i 3F Superliga sæsonen, hvor han særligt i hovedspillet har vist sig farlig. En anden spiller, der er værd at holde øje med, er Lirim Qamili, som ser ud til at have fundet formen i opstarten, hvor han bl.a. scorede to mål i 3-1 sejren i træningskampen mod Brøndby IF i januar.

Randers FC må til søndagens kamp undvære Wessel Dammers og Oliver Olsen, som begge sidder ude med karantæne.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet til forårspremieren; ellers kan kampen ses på TV3 Sport/Viaplay og følges på Amtsavisen.dk eller hos Radio Alfa.

Fun Facts

  • I sæsonens tidligere møde mod Hvidovre IF scorede Randers FC sit 3F Superliga mål nummer 700.
  • Mogens Laursen, der kom på måltavlen i mødet med Hvidovre IF tilbage i oprykningssæsonen i 2003, havde en fremragende sæson med 21 mål for Randers FC. Dette var med til at få ham op på en 6. plads over flest scorede mål i klubbens historie med 29 mål i 54 kampe.
  • Patrik Carlgren spiller i søndagens opgør mod Hvidovre IF sin kamp nummer 200 for Randers FC, hvilket gør ham til den første udenlandske spiller til at nå 200 kampe for klubben.