Optakt: Randers FC - Lyngby BK

Andreas Nielsen — 21.02.2024 08:37

På fredag klokken 19.00 er det blevet tid til forårets første hjemmekamp, når Lyngby BK gæster Cepheus Park Randers.

Randers FC fik skudt foråret godt i gang med en 1-3 sejr på udebane over Hvidovre IF, hvor tre hurtige mål efter pausen afgjorde kampen og gav de medrejsende Randers FC-fans en fantastisk tur hjem til Kronjylland med tre point i bagagen. Fredag klokken 19.00 skal Bertelsen og co. så ride videre på sejrsbølgen, når Lyngby BK kommer på besøg til endnu et spændende opgør i 3F Superligaen. Til fredagens opgør kan Rasmus Bertelsen glæde sig over at have Wessel Dammers og Oliver Olsen, efter de begge har afsonet karantæne i sæsonpremieren.

Tag det varme tøj på og kom ned i Thor Fanzonen kl. 17.00 og varm op til årets første hjemmekamp på Cepheus Park! Thor Fanzonen er åben fra kl. 17:00, hvor der som sædvanlig vil være en masse aktiviteter i form af panna bane, interviews, musik og andet sjovt. Derudover vil der være mulighed for at købe suppe til kun 25,-, og der vil under hele Thor Fanzonens åbningstid selvfølgelig være mulighed for at købe øl og sodavand til gode priser.

Randers FC har generelt et fint tag på Lyngby BK hjemme på Cepheus Park, hvor det i 3F Superliga-regi er blevet til 6 sejre, 3 uafgjorte og 1 nederlag i 10 kampe. Sidst Lyngby gæstede Cepheus Park var den 26. februar 2023, en kamp som endte 1-0 på et mål af Filip Bundgaard i slutningen af opgøret. Sæsonens tidligere opgør ovre i Lyngby endte 1-0 til de kongeblå på et mål af Frederik Gytkjær i det 86. minut, så vi jagter revanche i fredagens opgør.

Fokus på Lyngby BK

Lyngby BK går ind til fredagens kamp med et 3-2 nederlag til FC Nordsjælland i bagagen. De kongeblå ligger på ottendepladsen med 20 point, et point foran Randers FC på 19 point. Lyngby er kommet ind til forårssæsonen ovenpå et begivenhedsrigt efterår, hvor klubben måtte sige farvel til cheftræner Freyr Alexandersson. Han blev købt fri af belgiske KV Kortrijk og blev erstattet af den islandske Magne Hoseth, der kom til fra en succesfuld tid i færøske KI Klaksvik.

På spillerfronten er der også sket lidt, hvor klubben blandt andet har sagt farvel til Mads Kikkenborg (RSC Anderlecht), Marc Muniesa (Al-Shahania) og Sanders Ngabo (Philadelphia Union). Samtidig er der kommet nyt blod til truppen i form af David Jensen (Istanbulspor), Enock Kofi Otoo (FC Nordsjælland), Gustav Fraulo (CD Mafra), Lucas Lissens (RSC Anderlecht) og Nikolai Baden Frederiksen (SBV Vitesse).

Når man kigger på profilerne til opgøret, er det svært at komme udenom den 20-årige midtbanespiller Tochi Chukwuani. Den danske U-21 landsholdsspiller fik sparket foråret i gang med en flot indsats mod FC Nordsjælland, hvor han med en hårdtarbejdende indsats kunne krone det med en reducerende scoring til 3-2 i slutningen af opgøret. I angrebet finder vi endnu en profil til kampen i form af islandske Andri Gudjohnsen, der er topscorer for Lyngby med 7 mål i 14 kampe i 3F Superligaen. Den islandske angriber kom ligesom Chukwuani på måltavlen i forårspremieren, hvor han køligt sendte bolden i kassen. Andri Gudjohnsen fik faktisk sin debut for Lyngby BK mod Randers FC i sæsonens første møde tilbage i august.

Fun Facts:

• Randers FC har scoret 6 mål i de første 15 minutter af 2.halvleg i denne sæson, det er næst flest af alle kun overgået af FC Midtjylland.
  • Patrik Carlgren rundede i søndagens kamp mod Hvidovre IF 200 kampe for Randers FC ud af de 200 kampe står vores dygtige målmand noteret for 53 clean sheets for Randers FC, hvilket er flest i Randers FCs historie.
  • Randers FC har med vundet flere frispark end noget andet hold i Superligaen denne sæson med 233 vundne frispark.