Optakt: Randers FC - Sønderjyske Fodbold

Emil Madsen — 14.08.2024 07:08

Søndag kl. 14.00 slutter vi Randers Festuge af med endnu en hjemmekamp på Cepheus Park Randers

Vi skal have visket det bitre nederlag mod Silkeborg væk, og det har vi mulighed for at gøre, allerede på søndag når vi inde på Cepheus Park Randers tager imod oprykkerne fra Sønderjyske Fodbold. 

Det bliver derudover også et gensyn med den tidligere Randers FC-spiller, Tobias Klysner, som kommer tilbage på Cepheus Park Randers, sammen med resten af holdet fra Sønderjylland. 

Statistisk set

Det er tre år siden at Sønderjyske har været repræsenteret i landets bedste række, og vi har over de seneste indbyrdes opgør haft et godt tag på klubben fra Haderslev. I de seneste fem opgør i Superliga-regi mod Sønderjyske har vi vundet tre, spillet én uafgjort og tabt én enkelt. Derudover har vi ind i mellem disse opgør mødt Sønderjyske i pokalfinalen tilbage i 2021, hvor vi efter en 4-0 sejr kunne løfte det prestigefyldte trofæ. 

Det er dog nogle år siden vi har mødt Sønderjyske i Superligaen, hvorfor man ikke kan bruge det statistiske til alverden, da begge trupper har haft større udskiftning. Den seneste Randers FC-målscorer mod Sønderjyske er dog stadig i truppen i dag, og det er vores angriber med nr. 90, Stephen Odey. 

Fokus på Sønderjyske

Sønderjyske er tilbage i landets bedste række, hvor de ellers havde været 14 sæsoner i træk, inden de tilbage i 2021/22-sæsonen rykkede ned.

De var allerede tæt på at rykke op igen sidste år, men blev snydt på målstregen af Hvidovre, som tog pladsen foran klubben fra Haderslev. Det lykkedes dog i sidste sæson, hvor de uden de store problemer vandt rækken foran den anden oprykkerklub fra Aalborg og endda med over 10 point ned til de nærmeste konkurrenter.

Sønderjyske Fodbold har dog ikke fået den sæsonstart i 3F Superligaen, som de kunne have håbet på, og de har efter de fire første runder kun scoret én enkelt gang og indsamlet ét point efter et 1-1 resultat med Lyngby Boldklub i 2. runde. 

Det er ligeledes blevet til nederlag imod Silkeborg (0-1), AGF (0-4) og senest FC København (0-2).

Fun Facts

- Randers FC har haft 22 afslutninger fra dødbolde i denne Superliga-sæson, det er minimum fire mere end noget andet hold.

- Mads Enggård har leveret flere indlæg (33) og succesfulde indlæg (13), end nogen anden spiller i Superligaen i denne sæson. 

- Sønderjyske har begået 58 frispark i denne Superliga sæson, det er 26 flere frispark end Randers FC har begået.

- Sønderjyske har ikke fundet vej til mål i ni ud af deres 17 Superliga udekampe imod Randers FC. Det er med 52,9 % deres højeste procentsats af målløshed mod noget udehold, som de har mødt mere end én gang i Superliga sammenhæng.

Hvis ikke du allerede har købt billet til søndagens spændende opgør kan det gøres her.

Vi glæder os til at se jer på Cepheus Park Randers igen, hvor vi skal slutte Randers Festuge godt af på hjemmebane med forhåbentlig tre point! Hvis du er forhindret i at komme på stadion kan kampen ses på TV3 Sport eller Viaplay. Alternativt kan den følges på Amtsavisen.dk eller Radio Alfa. 

Vi ses til 2 kampe ekstra! 

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix