Optakt: Brøndby IF - Randers FC

Emil Madsen — 21.08.2024 07:22

Søndag kl. 18.00 bliver opgøret på Brøndby Stadion fløjtet i gang

I søndags måtte vi desværre indkassere sæsonens andet nederlag i træk, efter vi tabte med 1-2 hjemme mod oprykkerne fra Sønderjyske. Nu er det tid til, at vi skal tilbage på sporet og have indsamlet vigtige point til tabellen, når vi på søndag tager turen til vestegnen for at møde Brøndby IF. 

Derudover bliver der på søndag gensyn med Filip Bundgaard, som vi i vinterens transfervindue solgte i en rekordstor handel til netop Brøndby IF. 

Statistisk set

Vi plejer, at kunne byde Brøndby IF op til dans når vi mødes, og vi har i løbet af de seneste fem indbyrdes opgør på Brøndby Stadion vundet to, spillet én uafgjort og tabt to, så det vidner om nogle tætte kampe når vi mødes. 

Hvis vi tager et kig på vores all-time-statistik mod de blågule fra vestegnen, så har vi i Superliga sammenhæng spillet mod hinanden hele 52 gange, og her er det blevet til 27 sejre til Brøndby, 14 uafgjorte og 11 sejre til Randers FC. Den statistik håber vi på, at vi på søndag kan udbygge til vores fordel. 

Fokus på Brøndby IF

Brøndby var snublende tæt på at hive mesterskabet i land i sidste sæson, men et dramatisk 2-3 nederlag i sæsonens sidste kamp på eget græs med AGF, gjorde at, mesterskabet landede i favnen på FC Midtjylland, som selv leverede et comeback mod Silkeborg efter at have været nede med 0-2. 

Brøndby IF kommer ind til opgøret med en flot 0-4 sejr senest i Aalborg, hvor vores tidligere angriber, Filip Bundgaard, lod sig notere for to flotte scoringer. Generelt så Brøndby stærke ud i deres etablerede angrebsspil, hvor de er rigtig gode til at komme med over kanterne med deres wingbacks. En af opskrifterne til at stoppe Brøndbys offensive output, er at man får lukket de offensive backs ned, så de ikke kan komme på ydersiden af vores forsvar. 

Fun Facts

- De seneste seks indbyrdes Superliga-opgør mellem Randers FC og Brøndby har kastet hele 25 scoringer af sig, som er et gennemsnit på 4,2 mål pr. kamp. 

- Randers FC har kun tabt ét ud af seneste fire opgør på Brøndby Stadion.

- Randers FC har vundet flest dueller af noget hold i Superligaen i denne sæson (287/541), og har også højest succesrate i duellerne (53%), mens Brøndby IF har vundet flest luftdueller (81). 

- Filip Bundgaard scorede for første gang to mål i samme Superligakamp, i deres seneste kamp mod AaB.

- Simen Nordli scorede sit 9. Superligamål senest mod Sønderjyske, og er dermed den Randers FC spiller der siden hans debut i februar 2023 har scoret flest mål i Superligaen (sammen med Fuseini der også scorede 9).

Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix