Randers FC A/S med et tilfredsstillende overskud på 2,2 mio. kr. efter skat

26.10.2023 17:09

Mesterskabsslutspil og spillersalg medvirkede til overskuddet i Randers FC A/S

Sportsligt set var fodboldsæsonen 2022/2023 mere end godkendt for Randers FC, der trods et af de mindste spillerbudgetter i Superligaen formåede at tilspille sig en plads i mesterskabsspillet for tredje sæson i træk, hvilket kun to andre klubber har gjort kunsten efter. En præstation, der også havde en positiv afsmittende effekt på regnskabet:

- Der var som bekendt ingen deltagelse i Europa i det forgangne regnskabsår, og det smitter naturligvis af på bundlinjen, når vi sammenligner årets resultat med det rekordstore overskud forrige år. Men deltagelsen i mesterskabsslutspillet samt salg af spillerprofiler har i den grad medvirket til, at vi opnåede mere end 2 millioner kroner i overskud efter skat i Randers FC. Og når vi har betalt vores skat inkl. lidt mere skat end beregnet på salget af vindmøllerne for et stykke tid siden kommer vi ud med et resultat på 265.000 kroner i Randers FC Holding A/S. Inden starten på regnskabsåret havde vi kalkuleret med et rundt nul eller sågar et lille minus, så vi har leveret det vi lovede på økonomisiden, lyder det fra Randers FC Holding A/S’ formand, Svend Lynge Jørgensen.

Egenkapitalen i Randers FC Holding A/S er nu 55.929.000 kr., mens soliditetsgraden er på 63,5%, hvilket Randers FC Holding A/S anser for at være meget tilfredsstillende.

Både antallet af sponsorer og sæsonkortholdere har fortsat den opadgående tendens, og den lokale opbakning har givet økonomisk råderum til at foretage et par investeringer i og omkring Randers FC:

- Vi har bl.a. opgraderet omklædningsfaciliteterne og LED-banderne. Vi har investeret yderligere i ungdomsafdelingen ved at anskaffe det måleudstyr til ungdomsspillerne, som også Superligaen bruger. Vi har overtaget forpagtningen af Frejas klubhus og bl.a. andet installeret en biograf i kælderen, så Superligaens og U-holdenes kampforberedelser optimeres endnu mere. Vi har også brugt lidt penge på at fejre vores 20-års jubilæum.

- Stort set alle – hvis ikke alle – Superligaklubber har oprustet deres sportslige budgetter i det kommende år, nogle klubber meget mere end andre. I hvert fald meget mere, end hvad vi kan hamle op mod i Randers FC. Skal vi klare os i den tilspidsede konkurrence i Superligaen, er vi nødt til at fortsætte investeringerne i spillertruppen. Bestræbelserne på at tiltrække yderlige kapital ved helt eller delvist salg af Randers FC fortsætter derfor som tidligere udmeldt, opsummerer Svend Lynge Jørgensen

I regnskabsåret 2023/24 budgetterer vi med et underskud i størrelsesordenen 2-4 millioner kroner med en intern ambition om at opnå mindst et nulresultat.