Optakt: FC Midtjylland - Randers FC

Andreas Nielsen — 06.10.2023 06:33

Efter en 1-0 sejr over Silkeborg IF i weekenden, gælder det nu 11. spillerunde, hvor Randers FC skal en tur til heden for at møde FC Midtjylland søndag klokken 18.00

Vi besejrede Silkeborg IF 1-0 hjemme på Cepheus Park søndag. Ernest Agyiri scorede sit første 3F Superliga-mål for Randers FC foran 6012 tilskuere, hvilket gør, at vi nu er ubesejrede i de sidste tre kampe i 3F Superligaen. Næste søndag klokken 18.00 gælder det så FC Midtjylland, hvor vi også får et gensyn med vores tidligere succesfulde træner, Thomas Thomasberg. Det er derfor lagt op til en spændende duel mellem Rasmus Bertelsen og Thomas Thomasberg, der havde et succesrigt samarbejde i Randers FC med pokaltitel, europæiske kampe og en plads i top 6 tre år i træk.

Statistisk Set

De fleste Randers FC-fans kender godt til vores knap så gode historik på udebane mod FC Midtjylland. Vi har mødt FC Midtjylland 26 gange i 3F Superliga-regi, og det er blevet til én sejr, seks uafgjorte og 19 nederlag. Man kan bestemt ikke sige, at statistikken er i vores favør, men som bekendt er statistikker til for at blive brudt.

I vores seneste besøg på MCH Arena var vi tæt på at tage en sejr med hjem til Kronjylland for første gang i mange år, men det endte desværre i pointdeling med et slutresultat på 1-1. Mange Randers FC fans vil nok huske kampen for Adam Anderssons fantastiske mål i 2. halvleg, som efterfølgende også blev kåret som rundens mål. For at finde vores eneste sejr på MCH Arena skal vi helt tilbage til 2009. Her besejrede vi FC Midtjylland med 2-0 på mål af Issah Ahmed og Tiago Targino. Faktisk var det Thomas Thomasberg, der stod i spidsen for FC Midtjylland dengang også.

Fokus på FC Midtjylland

FC Midtjylland går ind til søndagens opgør som ubesejret i de sidste fire 3F Superliga-kampe, hvor Thomas Thomasbergs mandskab senest tog en flot 0-2 sejr i Parken mod F.C. København. Midtjyderne befinder sig i skrivende stund på en femteplads i tabellen med 17 point i de første 10 runder.

Blandt årsagerne til FC Midtjyllands gode stime er blandt andet deres nye angrebsduo, Cho og Ola Brynhildsen, som lynhurtigt har fundet et godt samarbejde i det midtjyske angreb, hvor de tilsammen har lavet 7 mål og en assist i 3F Superligaen. Kigger man andre steder på banen, er Oliver Sørensen en mand, der har haft en flot udvikling siden Thomas Thomasberg tiltrådte. Senest leverede den 21-årige midtbanespiller en flot kamp mod F.C. København, hvor Oliver Sørensen kronede præstationen med et mål og en assist. Det er derfor en spiller, som går ind til søndagens kamp med ekstra selvtillid i bagagen.

Dommeren til søndagens kamp er Mikkel Redder, med Jakob Kehlet i VAR-vognen.

Vi håber at se en masse Randers FC-fans i udebaneafsnittet. Hvis du ikke tager turen til Herning, kan kampen ses på TV3 Sport/Viaplay og følges på Amtsavisen.dk eller hos Radio Alfa.

Fun Facts:

  • Det er to stærke hold i luften, som mødes i søndagens kamp. FC Midtjylland ligger nummer et med 188 vundne luftdueller, mens Randers befinder sig som nummer tre med 160 vundne luftdueller.
  • Ernest Agyiri blev med sit mål mod Silkeborg IF den 25. ghaneser til at score i 3F Superligaen.
  • Vi har i Mads Enggård og John Björkengren to utroligt løbestærke midtbanespillere. Duoen har tilsammen løbet 182 km i sæsonen indtil videre.