Blæseorkester og klapsalver: Veteraner og pårørende blev hyldet på Cepheus Park Randers

Laura Bannerholt — 21.10.2023 07:18

Tilbage i september afviklede Randers FC Veteranmatch i samarbejde med Dansk Idræts Forbund og Randers Kommune.

Randers FC er på 6. år en del af Veteranindsatsen Randers, og derfor var det helt naturligt, at vi igen bakkede op om anerkendelsen for veteraners indsats ved at invitere veteraner og pårørende til derby-braget mod AGF og i forbindelse hermed iværksætte en række særlige hyldest-initiativer.

Før kampstart deltog ca. 65 veteraner i et arrangement med bl.a. spisning og oplæg af sportsdirektør Søren Pedersen. En af de fremmødte var Martin, tidligere udsendt i Afghanistan, som havde taget sin familie med på lægterne. Martin fremhæver særligt stemningen, hvor faner og Blæseorkesteret Søndermarken, gik på banen som øjeblikket, der gjorde mest indtryk.

-Jeg synes, at stemningen var rigtig god, og der var musik på stadion, som var en virkelig flot hyldest. Ikke mindst fik jeg, fra tribunen, øjenkontakt med en af fanebærerne og vi gav hinanden ’thumbs up’. Jeg kunne se, hvor stolt han var, og det gjorde et stort indtryk på mig, fortæller Martin. En af dem, der havde fået en særlig opgave på dagen, var 13-årige Pil, som sammen med veteraner og børn af veteraner skulle gå ind på banen med det store Veteranmatch-flag. Hun nævner, at det var god stemning blandt de mange fremmødte tilskuere og at oplevelsen med at stå på banen ved indløb og være helt tæt på spillerne, gjorde stort indtryk og var vildt fed. -Jeg fik også lov til at holde en af Randers FC-spillernes trøje. Det var fedt, men den var vild tung for den var gennemblødt af sved. Det var lidt klamt, men meget sejt, fortæller Pil.  Anfører Bjørn Kopplins trøje blev efterfølgende solgt på aktion. I alt inkasserede trøjen 1200 kr., som er gået ubeskåret til DIF Soldaterprojekts idrætstilbud til skadede veteraner. Martin tilmeldte sig for at støtte op om de veteraner, som har ofret deres liv eller har store ar på krop og sjæl. Martin fremhæver, at Veteranmatch i særdeleshed også er en hyldest til de pårørende, som har stået tilbage og skulle få familielivet til at kører videre – også når veteranen igen er hjemvendt fra udsendelse. Han takker desuden Randers FC for at bakke op om veteranerne og de pårørende.