Optakt: Vejle Boldklub - Randers FC

Andreas Nielsen — 15.09.2023 08:45

Søndag klokken 14.00 ruller 3F Superliga-bolden igen for Randers FC, når vi på udebane møder Vejle Boldklub.

Det blev ikke til det ønskede resultat senest mod Brøndby IF, hvor vi tabte med 3-1. Værd at tage med fra kampen var de gode takter fra anden halvleg, som kan bruges til det vigtige udebaneopgør mod Vejle Boldklub søndag klokken 14.00.

Kigger man på statistikken over vores kampe i Nørreskoven, ser det rigtig godt ud. Randers FC har på udebane mødt Vejle Boldklub fem gange i 3F Superliga-regi, hvor det er blevet til 3 sejre og 2 uafgjorte. De seneste to opgør er Randers FC gået fra banen som sejrherre med 0-2 i 2021 og 0-3 i 2020. I 0-2 sejren, der var sæsonåbneren i 21/22 sæsonen, kunne vores to angribere, Marvin Egho og Alhaji Kamara, notere sig for en scoring hver. Vi håber på en gentagelse i søndagens opgør.

Fokus på Vejle Boldklub

Vejle Boldklub har fået en svær start på deres tilværelse i 3F Superligaen, hvor de har tabt seks kampe og vundet en kamp, hvilket sender dem ind på 11. pladsen i rækken. Vejles første sejr i sæsonen faldt i seneste runde, hvor de på udebane slog OB 1-2, en kamp hvor vejlegenserne viste stor styrke og fik vendt 1-0 til 1-2 på mål af Tobias Lauritsen og Jasin Assehnoun. En sejr, der helt sikkert har givet oprykkerne selvtillid frem mod søndagens kamp. Til trods for seks nederlag skal man ikke undervurdere Vejle, der har været konkurrencedygtige i samtlige kampe, hvor de kun har tabt med et enkelt mål, hvor modstanderne blandt andet har heddet F.C København og Brøndby IF.

Profilerne fra Vejle, der kan peges på en fra hver ende af banen, i den defensive del er det svært at komme udenom den 35-årige spanske forsvarsspiller Raul Albentosa, der med sine lederegenskaber og styrke i duelspillet er en vigtig brik for Vejle mandskabet. Forsvarsspilleren er også farlig i den anden ende, hvor han står noteret for et mål og en assist i de første syv kampe. I offensiven kan der peges på den russiske angriber German Onugkha, der også er Vejles topscorer med tre mål i sæsonen indtil videre, hvor den russiske angriber har vist med sin fysik, at han kan volde problemer for de fleste forsvar i 3F Superligaen. Der er dermed lagt op til et spændende opgør på Vejle Stadion søndag klokken 14.00.

Kampens dommer til søndagens opgør er Jens Maae, med Michael Tykgaard i VAR-vognen.

Fun Facts

  • Samtlige af Randers FCs seks mål i sæsonen er blevet scoret inde i feltet.
  • Patrick Calgren er på andenpladsen over målmænd med flest indgreb på indlæg; vores svenske målmand har noteret sig for 10 indgreb.
  • Lørdag den 16. september er det to år siden, Randers FC spillede sin første europæiske gruppespilskamp, hvor vi i UEFA Conference League mødte den hollandske storklub AZ Alkmaar. En kamp, der endte 2-2, med Simon Piesinger og Simon Graves som målscorere.

Hvis du ikke tager turen til Vejle for at støtte drengene, kan kampen ses live på TV3 Sport og Viaplay med optakt fra kl. 13.30.

Alternativt kan du lytte til kampen via DR P4 eller Radio Alfa samt følge den via Amtsavisen.dk's liveblog.