Randers FC henter John Björkengren

Martin Albrechtsen — 07.08.2023 14:58

Midtbanespilleren John Björkengren er ny mand i Randers FC, der har sikret sig den talentfulde svensker på en 4-årig aftale

Randers FC henter forstærkning til den centrale midtbane, der nu får tilføjet den 24-årige svensker John Björkengren, som er hentet hos den italienske Serie A-klub Lecce på en 4-årig aftale.

- Vi har været på udkig efter en central midtbanespiller i et stykke tid, og i John har vi fundet en ung og kompetent en af slagsen, som vi tror, at vi kan udvikle yderligere i Randers FC. Han er en dygtig pasningsspiller og stærk bolderobrer, som arbejder stenhårdt, er aggressiv og dygtig i det opbyggende spil. John kommer til Randers FC med erfaring fra bl.a. italiensk fodbold og det svenske U21-landshold, men han er sulten efter at bevise sig i Randers FC. Det er tydeligt at mærke, fortæller sportsdirektør Søren Pedersen og fortsætter;

- John er en klar forstærkning til vores hold, og han skal være med til at skærpe konkurrencen om pladserne på den centrale midtbane. Forhåbentlig kan hans erfaring fra udlandet også smitte positivt af på især vores unge spillere i truppen og dermed gøre dem bedre, siger Søren Pedersen.   

John Björkengren skiftede fra Falkenbergs FF i Allsvenskan til Lecce i 2020, hvor det er blevet til 52 kampe i Serie B, inden klubben rykkede op i Serie A. I foråret var han udlejet til Serie B-klubben Brescia, hvor han greb chancen øjeblikkeligt og startede inde i samtlige 19 kampe, som han spillede for den norditalienske klub. I alt står Björkengren noteret for 64 kampe, to mål og tre assists i Serie B, mens han har spillet otte kampe for det svenske U21-landshold. Nu vil han bevise sig i 3F Superligaen.

- Jeg er meget glad for at have skrevet under med Randers FC. Jeg ser virkelig frem til at komme igang, møde mine nye holdkammerater og spille foran vores fans, fortæller John Björkengren og fortsætter;  

- Jeg havde en god snak med Rasmus Bertelsen, og skiftet til Randers FC føles helt rigtigt for mig både som spiller og som person. Holdets spillestil passer mig godt, og så har jeg hørt fra nogle af mine venner, at Randers FC er en god klub med en stærk hold- og familiefølelse, siger John Björkengren, der bl.a. har spillet sammen med Hugo Andersson på det svenske U21-landshold.  

John Björkengren træner for første gang med sine nye holdkammerater i morgen, tirsdag, og er dermed i spil til søndagens hjemmekamp på Cepheus Park Randers mod 3F Superligaens tophold, FC Nordsjælland. Og den talentfulde svenske midtbanespiller lægger ikke skjul på, hvilke ambitioner han har i den kronjyske klub.   

- Mine ambitioner er at hjælpe Randers FC så meget som overhovedet muligt og samtidigt udvikle mig selv som spiller. Det er et godt skridt for mig at skifte til Randers FC, udtaler han.  

John Björkengren får trøjenummer 6 i Randers FC.  

Fakta
John Björkengren
Født: 9. december 1998 (24 år)
Højde: 1,80 m
Position: Central midtbanespiller
Tidligere klubber: Morups IF, Falkenbergs FF, US Lecce, Brescia
Landskampe: 8 kampe for det svenske U21-landshold, 2 kampe for U20-landsholdet

John Björkengren er personligt sponsoreret af Fugemontøren.