Optakt: Randers FC - Viborg FF

Andreas Nielsen — 23.08.2023 07:43

Fredag klokken 18.30 gælder det 6. spillerunde i 3F Superligaen, hvor Randers FC hjemme på Cepheus Park møder Viborg FF.

Det blev ikke til det ønskede resultat i søndagens kamp mod Lyngby BK, hvor Randers FC på en sen scoring fra hjemmeholdet måtte se sig besejret med 1-0 i en tæt kamp. Der var dog positive tendenser at tage med fra opgøret, særligt i den defensive struktur, der så god ud ovenpå et par svære kampe mod topholdene F.C København og FC Nordsjælland. På fredag 18.30 venter så Viborg FF i en hjemmekamp på Cepheus Park, hvor sæsonens første sejr skal i hus for Bertelsen og co.

Kampene mod Viborg er altid tætte, fyldt med intensitet og god fight på banen fra begge hold. Hvilket de seneste tre opgør mod Viborg på Cepheus Park viser med resultaterne 0-2, 1-0 og 0-1. Den samlede statistik tegner også et lignende billede, Randers og Viborg har mødt hinanden 11 gange i Superliga-regi, hvoraf det er blevet til 5 sejre, 1 uafgjort og 5 nederlag til Randers FC. Den seneste hjemmesejr over Viborg faldt i starten af sidste sæson, hvor et forrygende langskudsmål af Filip Bundgaard og en storspillende Patrick Carlgren, hjalp med at sikre de tre point.  

Fokus på Viborg FF
Viborg indtager i øjeblikket 3F Superligaens 6. plads, hvor klubben i de første fem runder har hentet 8 point. Seneste kamp for Viborg var i mandagskampen på hjemmebane mod Vejle Boldklub, hvor Viborgenserne vandt 2-1 på mål af Serginho og Renato Junior.

Viborg har i løbet af sommerens transfervindue måttet tage afsked med tre af deres helt store profiler fra den seneste sæson Clint Leemans(NAC Breda), Elias Achouri (FCK) og senest Anton Gaaei, der i den forgangene uge blev solgt til den hollandske storklub Ajax Amsterdam. Klubben fra domkirkebyen har selvfølgelig også selv hentet nyt blod til truppen med spillere som Anosike Ementa og Serginho, der har vist sig flot frem i sæsonstarten med mål og assists.

Profilen, der kan fremhæves for Viborg til fredagens kamp skal ligeledes findes i offensiven, nemlig Ibrahim Said, der i de sidste to opgør mod Randers FC har scoret tre mål. Den ghanesiske kantspiller har ligeledes startet godt ud i den nye sæson, hvor det er blevet til 1 mål og 2 assists.

Til fredagens hjemmekamp afholder vi kæmpe fredagsbar i fanzonen, der åbner allerede  klokken 16.00. Der vil være DJ, billige drikkevarer og sjove aktiviteter. Drengene har brug for al den opbakning, de kan få, så vi håber på at se en masse glade fans på stadion.

Fun Facts

  • Vores hollandske forsvarsspiller Wessel Dammers er med 19 vundne luftdueller den spiller med flest vundne i 3F Superligaen i denne sæson.
  • Der er blevet begået 57 frispark imod Randers FC, hvilket er tredje flest af alle hold i 3F Superligaen.
  • Fredag aften står de to brødre Filip Bundgaard og Oliver Bundgaard overfor hinanden for fjerde gang som modstandere. Faktisk er brødrene det 16. brødrepar til at spille mod hinanden i 3F Superliga historien.