Optakt: Randers FC - FC Nordsjælland

Andreas Nielsen — 10.08.2023 20:29

Det blev ikke en stor lørdag eftermiddag i Parken mod F.C København, hvor Randers FC måtte rejse hjem med et 4-0 nederlag i bagagen. Søndag gælder det FC Nordsjælland hjemme på Cepheus Park klokken 14.00.

Randers FC skal op på hesten igen, når vi på søndag tager imod det formstærke FC Nordsjælland i 4. runde af 3F Superligaen på Cepheus Park klokken 14.00. En kamp, hvor vi håber at se mange tilskuere på lægterne, da vi fejrer vores klubfællesskabsdag med vores moder- og samarbejdsklubber. Samtidig fejrer byen også Randers Festuge, og vi håber at kunne bidrage til festen med en sejr og tre point. Der vil allerede fra kl. 12.00 være gang i fanzonen, hvor flere Randers FC-spillere vil kigge forbi til interview, autografer og selfies. Der kan købes øl og sodavand til bare 25 kr, og der vil være ansigtsmaling til alle børn og god musik.

Den seneste hjemmekamp på Cepheus Park mod FC Nordsjælland var i april, en kamp der endte 1-1. På trods af at vi ikke har vundet over sjællænderne i de seneste to hjemmekampe, har vi stadig det statistiske overtag på Cepheus Park mod FC Nordsjælland. I 22 kampe er det blevet til 10 sejre, syv uafgjorte og seks nederlag. Der har desuden været nogle målrige opgør i de senere år med resultater som 3-4 og 3-2. I 2021 var der en sådan 3-2 kamp, der i øvrigt markerede Stephen Odeys startdebut for Randers FC, hvor han scorede 2 mål.

Mandag kunne Randers FC præsentere ny tilgang til truppen i den svenske midtbanespiller John Björkengren, der kommer til på fra den italienske Serie A-klub Lecce på en 4-årig aftale. John Björkengren kan få sin Randers FC debut allerede i søndagens kamp mod FC Nordsjælland.

Fokus på FC Nordsjælland

FC Nordsjælland kommer med selvtillid i bagagen efter maksimumpoint i de tre første runder med sejre over Viborg FF, AGF og Brøndby IF. Derudover indledte klubben deres kvalifikation til UEFA Conference League torsdag, hvor turen gik til Bukarest og FC FCSB. Kampen endte 0-0, hvor FCN blev reduceret til 10 mand efter 59 minutters spil . Derfor kan det være et FC Nordsjælland-hold med ømme stænger, der møder op på Cepheus Park på søndag ovenpå rejse og kamp torsdag.

Hvis vi kigger nærmere på profilerne hos FC Nordsjælland, er der især en spiller, der springer i øjnene. Det er nemlig Ernest Nuamah, den ghanesiske guldfugl, som har været utrolig formstærk i de tre første runder med hattrick, frisparksmål og assists. Den 19-årige ghaneser kunne fuldende den flotte sæsonstart med titlerne som Månedens Spiller og Månedens Unge Spiller i 3F Superligaen. Derfor er det helt sikkert en spiller, som Randers FC-mandskabet er opmærksomme på i søndagens kamp.

 

Dommeren til søndagens opgør er Jakob Alexander Sundberg assisteret af Morten Krogh i VAR vognen.

 Fun facts:

  • FC Nordsjælland Ernest Nuamah har den hurtigst målte topfart i 3F Superligaen i denne sæson med 37 km/t i timen, hurtigste mand fra Randers FC er Mustapha Isah Ubandoma med topfart på 32,5 km/t.
  • Randers FCs 3F Superliga mål nummer 500 blev scoret af Benjamin Stokke i 2018, i netop en kamp mod FC Nordsjælland.
  • Randers FC har scoret 33 mål i 23 hjemmekampe mod FC Nordsjælland.