Randers FC skriver kontrakt med Mads Albæk

Kristian Fredslund — 19.07.2023 07:56

Den rutinerede midtbanespiller Mads Albæk har skrevet under på en 1-årig aftale med Randers FC.

I den seneste tid har Mads Albæk trænet med 3F Superligaholdet på anlægget ved Cepheus Park Randers. Her har den rutinerede midtbanespiller gjort så godt et indtryk, at Randers FC har udstyret ham med en 1-årig aftale.

- Vi har længe været i markedet efter en rutineret central midtbanespiller til at supplere vores unge spillere, da vi vidste, at det nok blev til et salg af Lasse Berg Johnsen. Det får vi nu i Mads Albæk, som kommer med stor rutine og samtidig er utroligt dygtig på bolden. Her får vi en drift- og boldsikker midtbanespiller, som skal byde sig til og presse vores andre spillere i kampen om spilleminutter. Samtidig får vi én ind som stiller store krav til kvaliteten på træningsbanen og som de unge spillere kan læne sig op ad på banen, men også i omklædningsrummet, hvor Mads er en naturlig ledertype, der gerne vil fællesskabet, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Sportsdirektøren har noteret sig debatten om den 33-åriges alder, men slår fast, at det altså ikke er det eneste pejlemærke, når Randers FC henter spillere ind.

- Vi har ingen strategi om kun at have unge og salgbare spillere på vores hold, men det er en del af det, og især på nogle positioner har vi større fokus på fødselsdatoen. Det handler om at have balance i tingene og om, hvad spilleren kan give til helheden. Vores ambition er at have en solid stamme af rutinerede spillere, som vores unge spillere kan læne sig opad, men som samtidig gør en forskel for os på banen og i omklædningsrummet. En sådan spiller er Mads Albæk. Vi kigger dog stadig efter spillere til positionen, da Frederik Lauenborg stadig er et godt stykke fra at kunne spille, men vi håber selvfølgelig, at Mads går ind og leverer varen for os, forklarer Søren Pedersen.

Selv glæder Mads Albæk sig til at trække i den lyseblå trøje efter en kort periode uden klub efter hans kontrakt løb ud i Sønderjyske. Den tidligere udenlandsprofessionelle i franske Stade Reims, svenske IFK Göteborg og tyske FC Kaiserslautern ser frem til at bidrage til en spændende 3F Superliga-sæson.

- Det er et drømmeskifte for mig, for jeg føler mig slet ikke færdig. Efter at have trænet med et par dage og oplevet faciliteterne, omklædningsrummet og menneskerne i klubben er jeg bare blevet endnu mere tændt og motiveret, og jeg ser frem til at bevise mig selv. Jeg er ekstremt glad for, at den her mulighed er kommet. Fodboldverdenen er lidt som et puslespil, hvor mange brikker skal falde på plads og nogle gange kommer der så en åbning, og det kom der til mig her. Jeg har haft nogle gode snakke med Søren Pedersen og Rasmus Bertelsen om min rolle, og de ved, hvad de får med mig på holdet, siger Mads Albæk og uddyber:

- På banen får de en boldsikker midtbanespiller med lederegenskaber, der gerne tager et stort ansvar. Jeg har spillet mange kampe de seneste år, så jeg er fit og har tænkt mig at blive knivskarp, så trænerteamet kigger min vej. Men uanset spilletid så er jeg en type, der giver mig fuldt ud på banen, men også som en aktiv del af omklædningsrummet. Jeg har selv prøvet en del og ved, hvordan det er at være en ung spiller i en trup, så jeg har en stor opgave i at presse dem til at levere det ypperste, men samtidig også samle dem op, når det er tungt. Jeg bliver selv kun bedre af konkurrence, så det bliver spændende, og jeg glæder mig til at komme i gang i Randers.

Mads Albæk får trøjenummer 17 og kan få debut i weekendens 3F Superliga-premierekamp på udebane mod OB.

Mads Albæk er personligt sponsoreret af Bilbutikken