Optakt: Randers FC - Hvidovre IF

Andreas Nielsen — 28.07.2023 09:42

Det er blevet tid til sæsonens første hjemmekamp, når Randers FC på søndag klokken 16.00 tager i mod nyoprykkerne fra Hvidovre IF på Cepheus Park.

Det var en dramatisk afslutning i førsterundes udekamp i Odense, hvor Patrick Carlgren på ren angriber maner i slutminutterne var tæt på at blive den helt store helt. Heldigvis stod Hugo Andersson klar på riposten og sendte bolden i nettet til 2-2, og sikrede dermed en god tur hjem til Randers. Søndag klokken 16.00 på Cepheus Park venter så oprykkerne fra Hvidovre IF til sæsonens første hjemmekamp, hvor sæsonens første tre point skal i hus for Bertelsens tropper.

 

Randers FC har kun stået overfor Hvidovre en gang før i klubbens historie, her skal vi helt tilbage til Randers FC’s stiftelsessår i 2003, hvor vi tog en 3-1 sejr på udebane i Hvidovre. Målscorerne for Randers FC hed dengang Svenne Poulsen, Morten Lauritsen og Mogens Laursen.

 

Fokus på Hvidovre IF

Hvidovre har i de seneste to sæsoner leveret flotte præstationer i Nordicbet Ligaen. I seneste sæson blev kronet med oprykning til 3F Superligaen, hvor klubben ikke har slået sine folder siden sæsonen 96/97. Klubben har den tidligere landsholdsspiller Per Frandsen som cheftræner. Han har i den grad stor andel i klubbens succes over de seneste to sæsoner, hvor klubben med stærke holdpræstationer er det første semi-professionelle hold til at rykke op i landets bedste række siden Hobro IK gjorde det i 2014.

 

Hvidovre åbnede i 1. runde mod FC Midtjylland med et 1-0 nederlag, men klubben fra vestegenen fik bidt godt fra sig undervejs i kampen og fik vist at de er kommet for at byde 3F Superligaen op til dans.

 

På spillersiden er der også en del kendte ansigter i 3F Superliga regi blandt andet navne som Martin Spelmann(AGF) og Christian Greko Jakobsen(SønderjyskE) som falder i øjnene. En profil til søndagens opgør kunne være holdets topscorer i seneste sæson Marcus Lindberg, der i seneste sæson scorede 11 mål og 7 oplæg. Den 23-årige kantspiller er et af Hvidovres bedste offensive kort, hvis offensiven skal forløses. I den anden ende kan der peges på målmand Filip Djukic, der stod en stor kamp i sæsonpremieren, hvor han blandt andet reddede straffespark fra sidste sæsons topscorer Gustav Isaksen.

 

Kampens dommer er på søndag Aydin Uslu med Jakob Kehlet i VAR-vognen.

 

Fun Facts

  • Med to mål i sæsonpræmieren kom Randers FC op på 699 mål i 3F Superligaen, og kan med mål mod Hvidovre på søndag score klubbens mål nummer 700 i landets bedste række.
  • På mandag er det 16 år siden Randers FC tog sin største sejr i 3F Superligaen, en 5-0 sejr over AaB, hvor Thomas Dalgaard lavede hattrick.
  • Med sin 3F Superliga kamp nummer 162 i søndags tangerede Patrick Carlgren, Mikkel Kallesøes rekord for flest kampe i den nuværende trup.