Optakt: OB – Randers FC

Andreas Nielsen — 21.07.2023 05:47

En ny 3F Superliga-sæson står for døren og bliver sparket i gang søndag den 23. juli klokken 16.00, når Randers FC gæster OB på Nature Energy Park.

3F Superliga-sæsonen 2023/24 bliver for Randers FC’s vedkommende sparket i gang på søndag den 23. juli kl. 16.00 på udebane mod OB. Bertelsen og co. har i opstarten testet formen af mod Lyngby BK, AC Horsens og tyske St. Pauli, hvor resultaterne har været to sejre og et nederlag.

En ny sæson er også ensbetydende med nye ansigter og farvel til kendte. Randers FC har indtil videre i sommerens transfervindue budt velkommen til Wessell Dammers, Mads Albæk og Oskar Snorre og har i optakten sagt farvel til Lasse Berg Johnsen, der efter nogle fantastiske sæsoner i Randers FC er solgt videre til den svenske storklub Malmö FF.

Randers FC har i 3F Superliga-regi mødt OB 28 gange på udebane, hvor resultaterne lyder på 7 sejre, 6 uafgjorte og 15 nederlag, så en blandet men overordnet negativ statistik. Randers FC har dog i de seneste to kampe i Odense taget hjem med fire point med resultaterne 0-0 og 2-1.

Fokus på OB
OB har i opstarten mødt Vejle Boldklub, Viborg FF og hollandske FC Twente og har som Randers FC ligeledes hentet to sejre og et nederlag. Sidstnævnte blev et stort et af slagsen med hele 1-7 i generalprøven mod FC Twente.

På transferfronten hos OB har der været gang i svingdøren forud for den nye sæson. OB har sagt farvel til 12 spillere -  blandt andet profilerne Jeppe Tverskov og Mads Frøkjær. Samtidig har klubben hentet 7 nye ind, deriblandt Hobro IKs topscorer Don Deedson Louicius, der i sidste sæson lavede 10 mål 1. division.

Don Deedson Louicius er også en af spillerne, som skal forsøge at gøre det svært for Randers FC- forsvaret i søndagens opgør. Det samme gør sig gældende for OB-profilen Emmanuel Sabbi, der sluttede sæsonen stærkt af med seks mål og to oplæg i forårets kampe og vores tidligere profil Bashkim Kadrii. En nedlukning af de to vil være en af nøglerne for Bertelsens tropper til at kunne rejse fra Odense med point i bagagen.

Kampens dommer er på søndag Jacob Karlsen med Aydin Uslu i VAR-vognen.

Fun Facts

  • Johnny Thomsen er den ældste spiller til at optræde for Randers FC i 3F Superligaen. Den rekord satte han i en alder af 38 år og 136 dage den 11. juli 2020 mod netop OB.
  • Randers FC er glade for jubilæumsmål, når vi møder OB, klubbens Superliga-mål nummer 200 og 300 er sat ind mod OB. Målscorerne var henholdsvis Yura Movsisyan i 2010 og Ronnie Schwartz i 2013.
  • Hvis Randers FC formår at sparke tre mål ind i søndagens kamp vil klubben score sit 3F Superliga mål nummer 700.