Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Tilskuerboom i 3F Superligaen: Markant fremgang på Cepheus Park Randers

Kristian Fredslund — 07.06.2023 09:35

Med en stigning på mere end 20 procent har Randers FC haft det højeste tilskuergennemsnit siden 2008.

Der har været tilskuerboom i 3F Superligaen i den forgangne sæson, hvor flere klubber har store stigninger i antallet af fans på stadion. Det har man også i Randers FC.

For tredje år i træk kvalificerede Randers FC sig til Mesterskabsspillet, og de flotte resultater er også blevet belønnet på tilskuerpladserne. Her er der nemlig sket en stigning i tilskuertallet på 20,6 procent, og vi skal faktisk helt tilbage til 2008 for at finde et højere tilskuergennemsnit. Snittet på 6380 er flot, og det har også været et stort fokuspunkt i Randers FC at komme over de 6000 i denne sæson.

- Det er utroligt fedt, at vi har nået vores mål. Vi har arbejdet hårdt for at blive endnu dygtigere til at få folk gjort opmærksomme på vores kampe og på, at det altså er fedt at komme til fodbold i Randers, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Ét er at få folk til at komme på stadion, men der er samtidig også blevet gjort endnu mere ud af tilskueroplevelsen på Cepheus Park Randers, hvor man har prøvet en masse forskellige ting af.

- Vi har haft endnu mere fokus på tilskueroplevelsen i sæsonen, der er gået og især i forårssæsonen har vi fået testet nogle ting af med andre madmuligheder, aktiviteter i fanzonen og shows med lys, lyd og ild. Den udvikling fortsætter vi med i næste sæson, siger eventkoordinator Sylvester Hansen.

Sæsonrekorden blev sat i marts måned, da AGF gæster Cepheus Park Randers i den næstsidste runde af grundspillet. Her var der 9136 tilskuere på plads. Til sæsonens sidste hjemmekamp (også mod AGF) nåede man en ny milepæl, da man rundede de 1,4 millioner tilskuere til en 3F Superliga-kamp på stadionet.

I sæsonen blev der også sat ny rekord for antallet af sæsonkortholdere, og faktisk passerede Randers FC de 2000 sæsonkortholdere i løbet af sæsonen

- Det er fantastisk, at vi har så mange loyale og dedikerede fans, som har bundet sig til os på den måde. Det eneste malurt i bægeret er, at udnyttelsesprocenten for sæsonkort ikke er helt i top, så det er noget, vi vil arbejde på at få forbedret i den kommende sæson, så vi kan få udnyttet stadionkapaciteten bedst muligt og undgå flest mulige tomme sæder, siger Michael Møller Højfeldt, der er IT- og billet-ansvarlig i klubben.