Randers FC har ansat Nikolaj Meier som analytiker

30.06.2023 12:12

28-årige Nikolaj Meier er Randers FC’s første fuldtidsanalytiker og starter 1. juli.

For at optimere det sportslige setup har Randers FC søgt efter en analytiker, og han er nu fundet i Nikolaj Meier, som starter i sin nye stilling 1. juli.

Han skal supportere trænerteamet med forskellige sportslige opgaver inden for data og taktiske analyser.

- Vi skal blive endnu skarpere på arbejdet med den individuelle udvikling og den taktiske forberedelse på modstanderne, og med ansættelsen af Nikolaj får vi et mere strømlinet setup med alle de digitale muligheder og det videoarbejde, der er i dag. Vi udvikler talenter på banen, og det er også planen at gøre med Nikolaj, Der findes ikke mange af den typer profiler endnu, men det forventer vi at udvikle Nikolaj til. Det er en investering i vores trænerteam, som gør at vi følger med tiden og er bedre rustet til fremtiden, siger sportsdirektør Søren Pedersen.

Dermed er teamet omkring cheftræner Rasmus Bertelsen komplet, og han glæder sig til den kommende sæson i det nye setup.

- Det er fedt, at vi nu har holdet omkring holdet på plads, og jeg glæder mig over at have fået Nikolaj med ombord. Han har hovedet godt skruet på, og jeg er sikker på, at han bliver en vigtig del af vores team, siger Rasmus Bertelsen.

Nikolaj Meier bor i Aalborg og stammer fra Aarhus, men er ikke et helt ukendt ansigt i Randers FC, da han tidligere har spillet ungdomsfodbold i klubben. Han har siden uddannet sig inden for idrættens verden og har en bachelor i Sports Science (idræt) og er i gang med sin kandidat inden for samme område. Han har i det seneste år været tilknyttet AaB som dataanalytiker.

- Det er en spændende mulighed for mig, og jeg kan ikke vente med at komme i gang. Jeg glæder mig til at blive en del af det fodboldfællesskab, der er i Randers FC og til at dykke ned i det analytiske og statistiske arbejde. Man skal være lidt nørdet for at trives med det, men fodbold er en af mine store passioner, så det er jo fantastisk at kombinere det med de værktøjer, jeg har fået på mit studie og mit arbejde ved siden af. Jeg ser frem til at være med til at udvikle Randers FC på den front og bidrage med mine kompetencer til holdet og til at få et godt samarbejde med mine kollegaer i den sportslige sektor, siger Nikolaj Meier.