Foto: Jan Christensen, Getty Images

Målet nået: Egenudviklede spillere stod for knap 300 minutter per kamp

Kristian Fredslund — 06.06.2023 05:49

I Randers FC er talentarbejdet en vigtig del af fodboldspillet, men også fodboldforretningen på sigt. I sæsonen 2022/23 har man nået sit mål om at spille minimum 270 egenudviklede minutter per kamp.

3F Superliga-sæsonen er netop overstået for Randers FC’s vedkommende, og det betyder, at vi nu kan dykke lidt ned i tallene for sæsonen.

På talentområdet i Randers FC er der sket mange fremskridt de seneste år, og de spillere, der bliver rykket op fra egne rækker, bliver bedre og bedre. Allerede som 17-årige var Mads Enggård og Filip Bundgaard en del af førsteholdstruppen og her knap to år senere har de bidt sig fast på 3F Superliga-holdet.

- Vi har haft høje forventninger til de to, og dem må vi sige, at de specielt i forårssæsonen har indfriet. De har budt sig til og ventet på deres chance, som de i den grad har grebet, siger sportsdirektør Søren Pedersen om U19-landsholdsduoen.

Målsætningen i Randers FC er, at der i hver kamp er minimum 270 egenudviklede spilleminutter, og det mål har man nået i år, hvor snittet lyder på lige knap 300 minutter i 3F Superligaen (296 for at være helt præcis). Tæller man de to pokalkampe i sæsonen med, så når tallet faktisk over 300 (303).

- Vi er stolte over, at vi har nået den målsætning og samtidig også har præsteret godt. Det er ingen sag at spille med unge spillere, men at vu samtidig kan skabe resultater, det er flot. De unge spillere er virkelig trådt i karakter, og at vi når vores mål på trods af et salg af Simon Graves, en korsbåndsskade til Frederik Lauenborg samt skadesproblemer hos Mikkel Kallesøe, gør det bare endnu mere imponerende, siger Søren Pedersen, som også kan se tilbage på en sæson, hvor gennemsnitsalderen er blevet yngre.

Randers FC har nemlig spillet med den yngste gennemsnitsalder i startopstillingen nogensinde (26 år og 85 dage) og er gået fra en 12. til en 10. plads i 3F Superligaen på den front. Her har AC Horsens og AGF haft højere gennemsnit i startopstillingen, mens FC Nordsjælland ikke overraskende topper tabellen med en gennemsnitsalder på 22 år og 318 dage.

I næste sæson bliver de nuværende ungdomsspillere Sabil Osman Hansen og Laurits Raun Pedersen rykket op i 3F Superliga-truppen.

Hele 14 egenudviklede spillere har fået spilletid i 3F Superliga-sæsonen:

Filip Bundgaard Kristensen - 1654 minutter
Frederik Lauenborg - 1359 minutter
Simon Graves Jensen - 1166 minutter
Mads Enggård - 1080 minutter
Mikkel Kallesøe - 1061 minutter
Tobias Klysner - 1052 minutter
Mikkel M. Pedersen - 785 minutter   
Edgar Babayan - 707 minutter   
Oliver Bundgaard Kristensen - 184 minutter   
Jeppe Kudsk - 180 minutter   
Nicolai Brock-Madsen - 145 minutter   
Alexander Nybo - 90 minutter     
Oliver Bjerrum - 12 minutter
Sabil Osman Hansen - 4 minutter

Kilder: Superliga.dk og Superstats.dk