1-1 i underholdende sæsonafslutning i Parken

Kristian Fredslund — 04.06.2023 18:44

Randers FC var tæt på at punktere mesterskabsfejringsfesten, men F.C. København gav et fyldt stadion et point at juble over.

Der var dømt mesterkabsfejring i et fyldt Parken, hvor der før kampen var masser af begivenheder udenom kampen. Der skulle tages afsked med et par spillere, og så skulle der også overrækkes nogle priser.

I hjemmeholdets startopstilling var anfører Carlos Zeca at finde for første gang i lang tid. Meningen var dog ikke, at han skulle spille, for det var han ikke klar til. I stedet blev der en storslået afsked med den græske midtbanespiller, der blev skiftet ud efter blot en boldberøring og herefter blev der uddelt krammere i stor stil.

Kampens spillemæssige indledning blev domineret af hjemmeholdet, der i flere omgange testede Patrik Carlgren. Vores svenske ankermand leverede flotte redninger på københavnernes forsøg.

I den anden ende skulle vi hen til det 19. minut, før Randers FC blev farlige. Et indlæg blev sendt mod Carl Johansson pandebrask, men desværre headede han over mål. Virkelig stor chance!

F.C. København har fejret mesterskabet i stor stil, og kampen havde ingen sportslig betydning for F.C. København. Alligevel valgte F.C. Københavns William Clem en meget satset tackling på et ufarligt sted og skadede Mads Enggård i situationen. Han måtte udgå og blev erstattet af Simen Bolkan Nordli.

Stephen Odey fik kampens næste store chance, da Randers FC brød hjemmeholdet oppe på deres halvdel. Odey havde løb mod mål og forsøgte at curle bolden op i fjerneste hjørne. Desværre curlede den lige forbi mål.

Flere gange flød positionsspillet godt i Randers FC’s angreb, og det var efter 40 minutter ved at skabe endnu en farlig situation, hvor Odey igen kom på skudhold, men igen fik curlet bolden udenom fjerneste opstander.

Han fik dog sat bolden i kassen dybt inde i første halvlegs overtid. Edgar Babayan stak afsted i højre side og kom til baglinjen, hvor han med et hårdt hælspark sendte bolden bagud til anfører Björn Kopplin, der med en førstegangsaflevering fandt Stephen Odey i feltet. Han satte indersiden på og så stod der 1-0 til Randers FC.

Anden halvleg startede med en stor Carlgren-redning og kort efter med et Randers FC-mål, der dog blev vinket for offside og skulle igennem VAR-tjek, som desværre fastholdt offside-kendelsen.

Det blev fuldt op af endnu en stor chance, hvor en Edgar Babayan i storform tryllede på højrekanten, inden han fandt Stephen Odey inde foran mål. Nigerianerens hovedstød blev dog reddet af Kamil Grabara. Randers FC vadede i gode muligheder, men manglede lige at få bolden i kassen. Hektisk periode i kampen!

Momentum røg over på hjemmeholdets side og efter en times spil var de tæt på at udligne, men bolden røg lige forbi mål. Og udligningen kom dog også. Dog ud af ingenting i det 83. minut, da FCK brød en bold tæt på Randers FC-feltet og via bandespil med en medspiller kom Viktor Claesson fri og satte udligningen ind bag sin landsmands Patrik Carlgren.

Der var chancer i begge ender til at tage sejren, men det blev ved 1-1 i sæsonens sidste kamp, hvor F.C. København fik overrakt medaljer og pokal efter kampen.

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren - Björn Kopplin, Carl Johansson, Hugo Andersson, William Kaastrup (79. William Kaastrup) - Mikkel M. Pedersen, Lasse Berg Johnsen, Mads Enggård (37. Simen Bolkan Nordli) - Edgar Babayan (64. Tobias Klysner), Filip Bundgaard (64. Marvin Egho), Stephen Odey (78. Mustapha Isah Ubandoma)

Gult kort: William Clem og Roony Bardghji (FCK) – Hugo Andersson (RFC)

Tilskuertal: 35820

Kampens Randers FC-spiller (valgt af fansene via Randers FC-appen): Patrik Carlgren