René Schütze, Getty Images

Optakt til mandagens jubilæumskamp

Andreas Nielsen — 11.05.2023 11:24

Efter to nederlag mod Viborg FF og Brøndby IF skal Randers FC rejse sig igen, og der er næsten ingen bedre anledning til at gøre det end på mandag den 15. maj, når vi fejrer klubbens 20-års jubilæum med en kamp mod Viborg.

Graverende fejl og et effektivt Brøndby-mandskab var ingredienserne til et 3-1-nederlag hjemme på Cepheus Park Randers, hvor en reducering fra Stephen Odey i starten af 2. halvleg ikke var nok til at igangsætte det store comeback. På mandag klokken 19.00 gælder det så Viborg FF, hvor vi jagter revanche efter 3-1-nederlaget i domkirkebyen for to runder siden.

Mandagens kamp er ikke blot en almindelig kamp - vi skal nemlig fejre klubbens 20-års jubilæum. Som en del af fejringen vil Randers FC-spillerne bære den særlige jubilæumstrøje, som er blevet designet af klublegenderne Johnny Thomsen og Jonas Kamper samt fan Thomas Yde. Som en ekstra markering vil billetter og (næsten) alt andet på stadion være sat ned til 20 kr. Derudover vil der blive offentliggjort et Randers FC All Star-hold, som er blevet udvalgt af fansene. Det bliver en festlig aften, og vi håber, at I vil være med til at fejre med os!

Statistisk set
Randers FC har i 3F Superliga regi stået overfor Viborg i 10 hjemmekampe, hvor det er blevet til fem sejre, en uafgjort og fire nederlag. De seneste to hjemmekampe på Cepheus Park har givet en 1-0 sejr til begge hold, hvilket vidner om altid tætte kampe. I den seneste hjemmesejr i starten af sæsonen, var det på et forrygende langskudsmål af Filip Bundgaard og en storspillende Patrick Carlgren, som hjalp med at sikre de tre point.  

Viborg FF har siden vores seneste møde været et smut forbi AGF, hvor de led et 3-0 nederlag til århusianerne. Derfor er det et Viborg mandskab, der jagter oprejsning i mandagens kamp.

I 3-1-nederlaget på Energi Viborg Arena senest var Ibrahim Said og Elias Achouri to af profilerne i opgøret. Det samme må formodes til mandagens kamp, hvor de vil forsøge at udfordre Randers forsvaret.

Der er også et par velkendte ansigter, når Viborg mandag gæster Cepheus Park. Oliver Bundgaard er tilbage på stadion for første gang siden sit skifte i sommerens transfervindue og kan i kampen stå overfor sin lillebror Filip Bundgaard. På tribunen vil Mads Agesen være tilbage for første gang, efter han skiftede jobbet som chefscout i Randers FC ud med titlen som sportschef i Viborg FF.  

Vi må til mandagens kamp desværre undvære Hugo Andersson, som er i karantæne efter sit gule kort mod Brøndby, mens Viborg må undvære midtstopperen Nicolas Bürgy, der også er ude med karantæne.

Fun Facts
- Randers FC har scoret minimum et mål i vores sidste 10 3F Superliga-kampe, sidst det skete var i 12-13 sæsonen, hvor vi scorede i 13 kampe i streg.
- Hvis Mads Enggård laver et mål eller oplæg i mandagens kamp, vil han være den første teenager i Randers FC til at være involveret i mål i tre kampe i træk i 3F Superligaen.
- Randers FC har lavet 694 mål igennem vores tid i 3F Superligaen, seneste jubilæumsmål blev scoret af Mathias Greve, der lavede klubbens mål nummer 600 mod AC Horsens i 2021
- Mads Agesen, der nu er sportschef i Viborg, er den spiller med flest røde kort i Randers FC’s 3F Superliga-historie.