Optakt: FC Nordsjælland - Randers FC

Andreas Nielsen — 22.05.2023 07:14

Det blev ikke til det ønskede resultat i Randers FC’s 20 års jubilæumskamp mod Viborg FF. Mandag den 21 maj. klokken 19:00 gælder det så guldaspiranterne FC Nordsjælland, når Randers FC gæster Right to Dream Park i Farum.

Der var stor fest på lægterne til jubilæumskampen på Cepheus Park, med blandt andet Christian Degn som DJ og den største tifo i Randers FCs historie. Spillet på banen kunne dog ikke leve op til kulissen, hvor Randers FC måtte se sig overmatchet af et stærkt spillende Viborg mandskab. Mandag drager Bertelsen og co. så til Farum, hvor holdet skal forsøge at levere overraskelsen mod formstærke FC Nordsjælland, der kun har tabt én kamp på hjemmebane i 2023.

Statistisk set

Det er svært at være optimistisk, når man ser nærmere på vores statistik på Right to Dream Park, hvor Randers FC blot har vundet en enkelt gang i klubbens historie. Den sejr faldt i 2015, hvor målscorerne dengang var Nicolai Brock Madsen og Djiby Fall. Statistikken lyder på 13 nederlag, 10 uafgjorte og en enkelt sejr i 24 kampe i Farum. Men som bekendt er statistikker til for at blive brudt.

Fokus på FC Nordsjælland

FC Nordsjælland ligger på andenpladsen med 51 point med kun et enkelt point op til FC København på førstepladsen. Derfor må det også siges, at holdet fra Farum har noget mere pres på sine skuldre forud for mandagens opgør, når de skal jagte point for at holde gulddrømmen i live.

Profilen for FC Nordsjælland er Ernst Nuamah, der med sine 10 mål og 4 oplæg samt fart og finurlige driblinger, er en spiller, der i vores tidligere opgør i sæsonen har voldt problemer for Randers FC forsvaret. En anden spiller, som er værd at nævne er den svenske midtbanespiller Daniel Svensson, som har leveret gode præstationer i de seneste kampe mod AGF og FCK, hvor det er blevet til både mål og oplæg fra svenskeren.

Til Mandagens kamp er Hugo Andersson tilbage efter karantæne, mens Carl Johansson må sidde over efter sit gule kort i jubilæumskampen mod Viborg FF. I FC Nordsjælland lejren må de se bort fra deres assistkonge Jacob Steen Christensen, der ligeledes er i karantæne.

Fun Facts

- Patrick Carlgren er med 126 den målmand med flest redninger i 3F Superliga sæsonen.

- Jeppe Kudsk blev med sin debut mod Viborg den tiende spiller til at få debut for Randers FC i denne sæson.

- 27% af Randers FCs mål i sæsonen er kommet inden for de sidste 15 minutter af kampene.

- FC Nordsjælland har inkasseret syv mål efter det 90. minut i sæsonen.