Fatah Abdirahman bliver ny assistenttræner i Randers FC

Kristian Fredslund — 08.05.2023 11:58

31-årige Fatah Abdirahman skal være assistenttræner i Randers FC. Den tidligere ungdomstræner i klubben kommer til fra Right to Dreams akademi i Ghana.

Da Rasmus Bertelsen i marts måned overtog cheftrænerposten efter Thomas Thomasberg, gik Randers FC på jagt efter en ny assistenttræner. Han er nu fundet i 31-årige Fatah Abdirahman, som kommer tilbage til Randers FC efter otte års fravær og bliver en del af trænerteamet efter sæsonen.

- Jeg glæder mig sindssygt meget til at vende tilbage til Randers FC og igen blive en del af en fantastisk klub, hvor jeg tidligere har haft mange gode år og tidligere har haft et godt samarbejde med Rasmus. Det har ikke været let at skulle forlade mit nuværende job, for jeg har udviklet mig kolossalt som person og som træner. Men da Søren Pedersen ringede og fortalte mig om planerne og vi efterfølgende havde et møde, så fandt jeg det meget interessant. Det er en spændende opgave, vi står overfor, og jeg ser frem til at blive en del af Superliga-holdets trænerteam. Timingen passer godt i forhold til min karriere og mit familieliv, og jeg er klar til at bruge mine erfaringer og evner til sammen med resten af trænerteamet at skabe gode præstationer og resultater for klubben, forklarer Fatah Abdirahman.

Han var i Randers FC fra 2010 til 2015, hvor han var træner for U13- og U15-holdene, inden han skiftede til FC Midtjylland og siden AGF, hvor han var U15-, U17- og U19-træner og slutteligt teknisk chef. Senest har han været i ledende stillinger hos Right to Dreams akademi i Ghana som først Head of Coaching og nu som teknisk direktør.

For sportsdirektør Søren Pedersen var den fornemste opgave at finde træner, der kunne komplimentere det nuværende trænerteam og agere sparringspartner med cheftræner Rasmus Bertelsen. Det fandt han i Fatah Abdirahman.

- Vi har ledt efter at få de helt rigtige kompetencer udefra ind i trænerteamet og har søgt en taktisk velfunderet træner, der kan være meget aktiv i kampforberedelsen og i kampafviklingen. Det har vi fundet i Fatah, der har en virkelig god fodboldhjerne og har en spændende profil med de ting, han har prøvet. Udover at være taktisk dygtig har han også nogle virkelig gode kompetencer i forhold til at komme under huden af spillerne og få det bedste ud af hver enkelt. Vi får en anderledes type ind, som komplimenterer resten af trænerteamet rigtigt godt, så vi er virkelig glade for, at det er lykkedes at få lavet en aftale med Fatah, siger Søren Pedersen.

Cheftræner Rasmus Bertelsen har et godt kendskab til Fatah Abdirahman. De var begge ungdomstrænere i Skovbakken, inden de tog turen til Randers FC, hvor Abdirahman var assistenttræner for Bertelsen på Randers Frejas U15-hold.

- Vi kender hinanden rigtigt godt fra tidligere, og jeg er virkelig tilfreds med den alsidighed, vi nu kommer til at have i trænerteamet med tilføjelsen af Fatah. Vi har Ralf Pedersen, som selv har været Superliga-spiller og er garant for den Randers FC-DNA, vi ofte taler om og de dyder, der fører med. Derudover har vi internt hentet talentfulde Michael Ravn op, som har nogle specielle færdigheder på den individuelle træning og nu kommer Fatah ind med nogle stærke taktiske og menneskelige kompetencer og en masse energi. Og han starter jo ikke med helt blankt papir i forhold til at være i klubben, da han tidligere har været forbi adressen. Jeg er virkelig glad for det trænerteam, vi nu har samlet, siger Rasmus Bertelsen.

Trænerteamet består nu af:
Rasmus Bertelsen, cheftræner
Fatah Abdirahman, assistenttræner
Ralf Pedersen, assistent- og transitionstræner
Michael Ravn, assistent og individuel træner
Erik Boye, målmandstræner
Tobias Elstrup, fysisk træner