Optakt: Randers FC vs FC Nordsjælland

Andreas Nielsen — 14.04.2023 08:42

Der er lagt op til en tæt kamp, når vi mandag aften klokken 19.00 på Cepheus Park tager imod 3F Superligaens førerhold FC Nordsjælland. En kamp, hvor vi skal forsøge tage revanche efter to nederlag i efteråret mod FC Nordsjælland på 3-1 og 0-2.

Rasmus Bertelsen og co. går ind til kampen med stor selvtillid efter den seneste sejr på 1-0 over F.C. København, hvor holdet viste, at de kan slå selv de stærkeste hold i ligaen. Samtidig skal holdet forsøge at fortsætte den gode start under Rasmus Bertelsen, der har budt på fire point i de første to kampe i Mesterskabsspillet.

Statistisk set
Til trods for 0-2 nederlaget på Cepheus Park Randers i oktober, har vi stadig det statistiske overtag på hjemmebane mod FC Nordsjælland. I 22 kampe er det blevet til 10 sejre, seks uafgjorte og seks nederlag. Der har i de senere år også udspillet sig nogle målrige opgør med 3-4 og 3-2. 3-2-kampen som i øvrigt var Stephen Odeys startdebut for Randers FC, hvor han noterede sig for to mål.

FC Nordsjælland kommer med selvtillid i baggagen efter henholdsvis en 2-1 sejr over Brøndby IF og 4-1 sejr mod Aarhus Fremad i pokalturneringen.

Hvis vi kigger lidt nærmere på profilerne hos FC Nordsjælland, er der særligt to spillere, som springer i øjnene.

I offensiven er det Ernest Nuamah, der ser ud til at være den næste ghanesiske guldfugl i Farum, der skal sælges for et stort transferbeløb, ligesom hans forgængere Kamaldeen Sulemana og Mohamed Kudus. Den 19-årige ghaneser har gang i en flot sæson, hvor han står noteret for 9 mål og 4 oplæg i 23 kampe, hvilket vidner om en spiller, der skal holdes øje med.

På den centrale midtbane er det 22-årige Mads Bidstrup, der med 148 vundne dueller har noteret sig for flest i sæsonen. Det er også på denne del af banen, hvor nøgleduellen i kampen kan udspille sig imellem Mads Bidstrup og Lasse Berg Johnsen.

Cypriotisk dommertrio
DBU indgik i februar en samarbejdsaftale med det cypriotiske fodboldforbund om at udveksle dommere i løbet af foråret. Derfor vil det på mandag aften på Cepheus Park være den cypriotiske dommer Antoniou Menelaos, der styrer slagets gang.

Fun facts om kampen
- FC Nordsjælland er den klub i verden, der giver flest minutter til spillere under 20 år fra perioden 2018 – 2023 har spillerne under 20 år stået for 37% af minutterne i FCN.
- Randers FC er den superliga klub, som har haft flest luftdueller i sæsonen med 967, hvor FC Nordsjælland ligger sidst med 499 luftdueller.
- Ernest Nuamah er med sine 60 afslutninger den spiller i 3F Superligaen med flest afslutninger i sæsonen
- I den anden ende er vores målmand Patrick Carlgren den i 3F Superligaen med flest redninger.105 redninger står han noteret for, samt en redningsprocent på 78,4%