Lars Rønbøg, Getty Images

Optakt: Brøndby IF - Randers FC

Andreas Nielsen — 21.04.2023 07:58

Efter fire point i to hjemmekampe på Cepheus Park Randers mod 3F Superligaens to tophold F.C. København og FC Nordsjælland, er det blevet tid til udekamp, når vi søndag klokken 16.00 møder Brøndby IF.

Når kampen søndag fløjtes i gang af Jakob Kehlet, skal Rasmus Bertelsen og co. forsøge at holde fast i statistikken som det eneste ubesejrede hold i Mesterskabsspillet, hvor det er blevet til fem point i tre kampe. Søndagens kommende modstander, Brøndby IF, kom på pointtavlen for første gang i Mesterskabsspillet, da de i søndags besejrede AGF med 1-0 på Brøndby Stadion, og derfor går ind til opgøret med selvtillid.

Statistisk set
Randers FC kommer til Vestegnen med en god statistik i de seneste to kampe på Brøndby Stadion, som er endt henholdsvis 0-1 og 2-2. Mange fans vil nok huske vores tyske anfører, Björn Kopplins, vanvidsmål i overtiden, der sikrede os det ene point i en tæt kamp.

På søndag er der lagt op til endnu en tæt kamp, hvor brugen af bænken kan vise sig at blive afgørende. Randers FC har allerede i de seneste to kampe haft stor glæde af Jakob Ankersen i rollen som 'super-sub'. Men det er ikke kun Ankersen, der har været god som indskifter. Faktisk har holdets bænk været den mest scorende i 3F Superligaen i denne sæson. Hele 43 procent af holdets mål er kommet fra spillere, der er blevet skiftet ind i kampene.

Samtidig er vi stadig ubesejret på udebane i 2023, hvor det er blevet til tre uafgjorte og en enkelt sejr.

Fokus på Brøndby IF
Hvis man skal udpege to opsigtsvækkende spillere fra Brøndby, er det naturligt at pege på Nikolaj Vallys og Ohi Omoijuanfo, der begge har været toneangivende for offensiven i denne sæson. Nikolaj Vallys har siden sit sommerskifte fra Silkeborg til Brøndby været en af klubbens vigtigste spillere, hvor han har bidraget med seks mål og tre oplæg. Hans første mål for klubben faldt mod Randers i klubbernes møde i september i 2-2-kampen på Brøndby Stadion.

Den norske angriber, Ohi Omoijuanfo, har været også været en stor trussel for modstandere i hele sæsonen, hvor han er noteret for ni sæsonmål, og han vil igen være en nøglespiller for Brøndby i søndagens kamp. Her vil vores egen svenske forsvarsspiller, Carl Johansson, skulle spille en vigtig rolle, når han skal forsøge at bremse Brøndby-angriberens indflydelse på kampen. I sæsonens tidligere to møder mod Brøndby har Omoijuanfo noteret sig for et mål og et enkelt oplæg mod Randers.

Fun facts om kampen
- 43% af Randers FC's mål i sæsonen er scoret af en indskiftet spiller, hvilket er flest af alle hold i 3F Superligaen, i Brøndby er det 9%.
- Hugo Andersson har været i målhumør mod Brøndby i denne sæson, hvor to ud af hans tre sæsonmål er faldet.
- Brøndby IF er den i 3F Superliga-klub med flest hovedstødsafslutninger i sæsonen, hvor de står noteret for 75.
- Marvin Egho har vundet 88 luftdueller i sæsonen, hvilket er flest af alle i 3F Superligaen.