Odey på tavlen, da Randers FC nappede det ene point i Aarhus

Mikkel Ringgaard Jensen — 03.04.2023 21:12

På udebane i Aarhus sikrede Stephen Odey med sin første 3F Superliga-scoring i over et år, at Randers FC fik 1-1 og dermed holdt snor i AGF i Mesterskabsspils-tabellen.

Efter en nervepirrende sidste spillerunde af grundspillet, trænerrokade og landskampspause, var det mandag aften endelig tid til at få sparket gang i Mesterskabsspillet for de lyseblå fra Randers FC. Kampen blev spillet på Ceres Park i Aarhus, hvor AGF bød op til dans i sæsonens tredje indbyrdes opgør.

Den nye mand i front, Rasmus Bertelsen, havde til opgøret skiftet fire mand i forhold til det hold, som sikrede en smal sejr i Aalborg 15 dage tidligere. Blandt andet var Stephen Odey for første gang i 2023 at finde i startopstillingen.

Hjemmeholdet kom bedst fra start
AGF fik kampens første tilbud efter tre et halvt minut. Yann Bisseck sendte bolden i feltet, hvor Patrick Mortensen stod klar til at heade mod mål, men en vågen Patrik Carlgren parerede bolden til hjørnespark. Ellers foregik det første kvarters spil ude store chancer, men med mest spil på den lyseblå banehalvdel. Efter 20 minutter fik AGF så spillets største chance. Et indlæg ramte tilbagevendte Carl Johansson på højre arm, og efter et VAR-check blev der dømt straffespark til hjemmeholdet. Patrick Mortensen placerede sikkert bolden i nettet, og anføreren gav dermed de hvide føringen knap halvvejs i første halvleg.

Hjemmeholdet fortsatte med at være det dominerende hold på banen, og efter en halv times spil lød skudstatistikken på 6-0 i værternes favør uden det dog blev helt farligt. Randers FC havde svært ved at skabe noget fremme på banen, men burde have udlignet, da Mikkel M. Pedersen snedigt  opsnappede bolden, som han sendte videre til Marvin Egho. Topscoreren satte venstrefoden på læderet, men afslutningen blev overplaceret af østrigeren.

Udligning kort inden pausen - stillingskrig efter pausen
Mod slutningen af halvlegen kom der lidt bedre gang i kombinationerne på den sidste tredjedel af banen for de lyseblå. Stephen Odey var energisk oppe foran, og kort fik han endelig inden pausen fik han belønning for sit hårde arbejde. Nigerianeren modtog bolden med ryggen til mål og på kanten af feltet. Angriberen vendte rundt på sin direkte oppasser, hvorefter han afsluttede fladt i det korte hjørne uden chance for Jesper Hansen i AGF-buret. 1-1 på Ceres Park da de to hold gik til pause.

Fra starten af anden halvleg var det tydeligt, at defensiven var i fokus hos Randers FC. De lyseblå blev bedre til at lukke ned for AGF´s offensive styrker, og chancerne blev både færre og mindre efter pausen. Randers FC var mest på bolden herefter, men det blev aldrig rigtig farligt for kronjyderne. Hjemmeholdet havde et par forsøg efter hjørnespark, men Patrik Carlgren og Marvin Egho holdt boldene ude af Randers-nettet.

Rasmus Bertelsen forsøgte med nye kræfter på begge kanter efter 58 minutter, men hverken Edgar Babayan eller Tosin Kehinde fik en afgørende indflydelse på opgøret. Bedste Randers FC-mulighed kom til en anden indskifter, da Filip Bundgaard efter 86 minutter blev sendt i dybden. Desværre for den unge komet var rutinerede Jesper Hansen vågen, og veteranen snuppede bolden lige for snuden af U19-landsholdsspilleren.

Ingen af de to hold formåede i anden halvleg at sætte en afslutning inden for rammen, og sammenlignet med første halvleg fik vi ikke den samme underholdning på græsset i Aarhus. Derfor endte kampen uden vinder og med ét point til begge mandskaber.

Første hjemmekamp i Mesterskabsspillet forude
Randers FC forbliver dermed på Mesterskabsspillets femteplads. Der ertre  point op til AGF på fjerdepladsen, mens der er tre point ned til Brøndby IF på sjettepladsen. I næste runde af Mesterskabsspillet venter de forsvarende danske mestre fra F.C. København, som i søndagens topbrag mod FC Nordsjælland overtog 3F Superligaens førsteplads. Københavnerne kommer forbi Cepheus Park Randers 2. påskedag kl. 16.00, og du kan købe billetter til opgøret her: https://billet.randersfc.dk

Kampfakta:
AGF vs. Randers FC 1-1 (1-1)
20. minut: 1-0 Patrick Mortensen (straffespark)
43. minut: 1-1 Stephen Odey

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe, Carl Johansson, Hugo Andersson, Björn Kopplin - Simen Bolkan Nordli (58. Edgar Babayan), Lasse Berg Johnsen, Mikkel M. Pedersen (67. Mads Enggård), Tobias Klysner (58. Tosin Kehinde) - Marvin Egho, Stephen Odey (67. Filip Bundgaard)

Gule kort: Frederik Brandhof, AGF - Marvin Egho, Tosin Kehinde og Mikkel Kallesøe, Randers FC
Tilskuertal: 12.625
Kampens Randers FC-spiller: Stephen Odey (valgt af fansene via Randers FC-app’en)