Lars Rønbøg, Getty Images

Igen point på tavlen: Randers FC spillede lige op med guldkandidaterne

17.04.2023 20:05

Mandagskampen på Cepheus Park Randers mod FC Nordsjælland endte 1-1.

For anden runde i træk var det 3F Superligaens førerhold, der gæstede Cepheus Park Randers. Men hvor det i sidste runde blev til en 1-0-sejr over de forsvarende mestre fra F.C. København, så måtte Randers FC mandag aften "nøjes" med 1-1 mod FC Nordsjælland.

Lige over 5000 tilskuere var mødt op på stadion, og de fik taget en ordentligt afsked med tidligere cheftræner Thomas Thomasberg, der var tilbage i Randers for første gang siden, at han blev solgt til FC Midtjylland. Skønt at se Thomas igen, og at vi kunne få sagt tak for indsatsen til ham.

Spillemæssigt startede kampen noget rodet. Randers FC pressede højt på gæsterne, og det gav flere løse muligheder. Første større mulighed opstod efter 18 minutters spil, da Marvin Egho førte bolden frem, gled forbi et par modstandere og sendte en afslutning afsted. Desværre lige forbi den ene opstander.

Først i det 37. minut viste FC Nordsjælland tænder, da forsvareren Adamo Nagalo kom på skudhold i feltet, men Patrik Carlgren var på plads og fik reddet bolden, der efterfølgende landede for fødderne af den tidligere Randers FC-anfører Erik Marxen, der bankede bolden forbi mål. Marxen var blevet skiftet ind på grund af en skade til holdkammeraten Martin Frese og optrådte derfor på sin gamle plads som venstre back.

Hos Randers FC sprang unge Filip Bundgaard i øjnene. Han udfordrede lystigt bagkæden hos gæsterne og var flere gange ved at komme frem til store muligheder. Det var da også ham, der fik sat skub i føringsmålet, da han i en omstilling fik sendt bolden fremad mod indskiftede Jakob Ankersen, der i bedste "Roadrunner"-stil spurtede afsted, uden at nogle af FC Nordsjælland-spillerne kunne fange ham. Da han nåede ned til målmand Andreas Hansen lagde han køligt bolden forbi ham og i mål.

Glæden varede dog ikke længe, for blot et par minutter senere udlignede Emiliano Marcondes, da han stod helt fri efter en hovedstødsaflevering fra Erik Marxen og roligt kunne løfte bolden over Patrik Carlgren i kassen.

1-1 blev slutresultatet, og dermed har Randers FC hentet fem point i de første tre kampe i Mesterskabsspillet. Næste opgave er på udebane mod Brøndby på søndag kl. 16.00. Herefter venter en udekamp mod Viborg FF.

Næste hjemmekamp er mod Brøndby søndag den 7. maj kl. 16.00 på Cepheus Park Randers.

Kampfakta:

Randers FC vs FC Nordsjælland - (0 - 0)
1-0 Jakob Ankersen (74. minut)
1-1 Emiliano Marcondes (77. minut)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren - Adam Andersson, Carl Johansson, Hugo Andersson, Björn Kopplin - Tobias Klysner (59. Jakob Ankersen), Lasse Berg Johnsen, Mads Enggård (69. Mikkel M. Pedersen), Simen Bolkan Nordli (59. Tosin Kehinde) - Filip Bundgaard (80. Alhaji Kamra), Marvin Egho (69. Stephen Odey)

Gule kort: Mads Enggård og Carl Johansson, Randers FC - Erik Marxen og Mads Kristian Hansen, FC Nordsjælland

Kampens tilskuertal: 5265

Kampens Randers FC-spiller: Jakob Ankersen (valgt af fansene via Randers FC-app’en)

Kampsponsor: Sparekassen Kronjylland