Lars Rønbøg, Getty Images

Først matchbold misset: Randers FC tabte til AGF

13.03.2023 22:13

Randers FC tabte lokalbraget mod AGF mandag aften, men kan stadig selv afgøre sin skæbne i Top 6.

Der var lagt op til et kæmpe lokalbrag mandag aften, da Randers FC og AGF skulle mødes på Cepheus Park Randers. Et opgør, hvor vinderen ville være sikker på en plads i Top 6 efter grundspillet.

Det blev gæsterne fra Aarhus, der tog sejren og dermed en billet til Mesterskabsspillet, mens Randers FC's skæbne nu skal afgøres i sidste spillerunde på søndag kl. 15.00 på udebane mod AaB.

Randers FC lagde godt fra land og havde det fysiske overtag i kampens indledning. Der blev gået til stålet, og det gav da også to gule kort til henholdsvis Carl Johansson og Björn Kopplin, inden der var rundet 20 minutters spil.

En vedvarende regn gjorde ikke banen nemmere for nogen af holdene, men det var Randers FC, der var farligt i første halvleg. Lige indtil de ekstra minutter i første halvleg, hvor en opspilsfejl endte med at give Mikkel Duelund i fødderne, og han sparkede bolden i kassen til 0-1. Noget af en mavepuster for Randers FC-mandskabet, der dermed måtte gå slukørede til pause.

Anden halvleg var ikke særlig gammel, før en for kort aflevering tilbage til Patrik Carlgren blev opsnappet af AGF-anfører Patrick Mortensen. Den rutinerede angriber havde ryggen mod mål og var på vej ud af feltet, da en berøring fra Patrik Carlgren resulterede i et straffespark til gæsterne. Det omsatte Mortensen stensikkert til at fordoble AGF-føringen.

Randers FC fik ikke sat spillet ordentligt op og havde svært ved at skabe noget fremad i banen, og med 10 minutter igen måtte man også spille i undertal, da Carl Johansson modtog sit andet gule kort og dermed fik dommer Morten Kroghs røde kort at se.

Indskiftede Alhaji Kamara fik en smule spænding tilbage i kampen, da han headede et hjørnespark fra Edgar Babayan i kassen.

AGF fik scoret endnu engang til allersidst, men målet blev annulleret for offside, og derfor endte det med Randers FC-nederlag mod lokalrivalerne.

Dermed er AGF sikre på en plads i Mesterskabsspillet, når grundspillet slutter på søndag. Her kan Randers FC selv afgøre sin skæbne, da en sejr mod AaB i Aalborg giver en plads i Mesterskabsspillet.

Kampfakta: Randers FC vs AGF 1-2 (0-1)

45+ minut: 0-1 Mikkel Duelund
53. minut: 0-2 Patrick Mortensen (straffe)
87. minut: 1-2 Alhaji Kamara

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren - Mikkel Kallesøe (46. Adam Andersson), Daniel Høegh, Carl Johansson, Björn Kopplin - Simen Bolkan Nordli (56. Edgar Babayan), Lasse Berg Johnsen, Mikkel M. Pedersen, Jakob Ankersen (80. Tobias Klysner) - Filip Bundgaard (56. Stephen Odey), Marvin Egho (76. Alhaji Kamara)

Gule kort: Carl Johansson, Björn Kopplin og Stephen Odey, Randers FC - Felix Beijmo, AGF.
Rødt kort: Carl Johansson
Kampens tilskuertal: 9136
Kampens Randers FC-spiller: Carl Johansson (kåret af fansene via Randers FC-app’en)