Thomasberg gør status: Vi er et fornuftigt sted

Martin Albrechtsen — 13.02.2023 08:50

Vi har taget en snak med cheftræner Thomas Thomasberg om de to sidste testkampe og træningslejren generelt

Søndag skulle Randers FC finpudse kampformen i holdets to sidste testkampe, inden det går løs på søndag i 3F Superligaen ude mod OB. Vi har taget en snak med cheftræner Thomas Thomasberg om de to kampe.

- Vi skulle have alle i kamp og også gerne med rigtig mange kampminutter i benene, da vi jo spiller turneringskamp om en uges tid. Det fik vi, og det var rigtig fint. Flere af spillerne fik 75 minutter, og der var også en del spillere i truppen som fik 90 minutter.

Kampen mod FC Saburtalo Tbilisi
- Jeg synes, matchningen i kampen mod Saburtalo var rigtig fin. Vi endte med at få en sejr, men det var en ganske fin modstander, som udfordrede os på lidt forskellige ting. Der var spillemæssige ting, der så rigtig godt ud, og så var der ting, som vi skal øve os i og blive endnu bedre til. Grundlæggende var det en fin kamp, konstaterer Thomasberg.

Randers FC vandt kampen med 2-1 efter scoringer fra Carl Johansson og Stephen Odey. Se målene fra kampen her.

Kampen mod FC Surkhon Termez
- I kampen mod Surkhon må vi nok erkende, at modstanden var for dårlig. Det blev 3-0, men sejren kunne have været blevet noget større, og den skulle også have været blevet større. Jeg synes stadig, at vores modstandere gik til den på en fin måde, men jeg havde ønsket, at vi var blevet udfordret noget mere, erkender Thomasberg.

Randers FC vandt kampen med 3-0. Filip Bundgaard kunne notere sig for en enkelt scoring, mens Alhaji Kamara blev dobbelt målscorer. Se målene fra kampen her.

Med de to sejre søndag har Randers FC nu vundet fem testkampe i streg, hvor hhv. FC Fredericia, Sønderjyske, FC Drita, FC Saburtalo og FC Surkhon Termez alle er blevet besejret af Thomas Thomasbergs tropper. I disse fem kampe har vores kronjyske hold scoret 15 mål og lukket fem mål ind. 

Status efter træningslejren i Tyrkiet
Cheftræner Thomas Thomasbeg gør status efter 10 dages træningslejr i Tyrkiet, hvor holdet foruden de tre testkampe har trænet hver dag.

- Jeg er tilfreds med som træningslejren er forløbet. Vi har fået trænet godt. Så det har været en godkendt oplevelse, siger Thomasberg og uddyber:

- Jeg er fortrøstningsfuld. Vi har stort set fået alle spillere på banen. Vi havde desværre et uheld med Frederik Lauenborg i den første kamp, men ellers har de resterende spillere trænet alle gange hernede. Så det er positivt, fordi det gør, at der er en god konkurrence og en god bredde i truppen. Vi kunne konstatere på det fysiske, at spillerne er, hvor de skal være. Spillemæssigt er der nogle ting, som vi arbejder med, og som vi stadigvæk kan forbedre. Jeg synes trods alt, at jeg kan se, at mine spillere er klar til det her top-6 i forhold til det mentale, som det bliver i at gå ind til fem afgørende kampe. Jeg synes, vi er et fornuftigt sted, men vi får jo først det endelige svar om en uges tid med hensyn til, hvordan kampformen ser ud og i forhold til at få point, når vi skal spille i Odense, fortæller Thomasberg.

Luksusproblem på angriberpositionen
Randers FC har muligvis lidt af et luksusproblem i angrebet, hvor alle fire angribere har vist sig godt frem og scoret mål under træningslejren i Tyrkiet. Således har Alhaji Kamara, Marvin Egho og Stephen Odey alle scoret to mål hver, mens Filip Bundgaard har noteret sig for en enkelt scoring.

- Vi har gode forskellige angribere. I kraft af at de alle har scoret, så er man stadig lidt i tvivl om, hvem der nu er de rigtige at bruge, og hvilken konstellation man nu skal sætte på banen. Men det er da i hvert fald positivt, at de har scoret alle fire. Jeg tror, vi er oppe på syv mål af vores angribere her på træningslejren. Stephen Odey, Alhaji Kamara og Marvin Egho har alle scoret to gange og Filip Bundgaard scorede et enkelt i dag (søndag). På den konto er det selvfølgelig positivt, fordi alle hold er afhængige af mål, og det er vi jo også. Derfor er det selvfølgelig positivt, at vores angribere scorer, og at vi har alle fire angribere i en god forfatning, fortæller Thomasberg og fortsætter:

- Det betyder også, at vi har noget at skyde med fra bænken, og det har vi jo konstateret før, at det er en vigtig ting i Superligaen. Hvordan vi fordeler kortene til søndagens kamp i Odense, det må tiden vise den næste uge, men det er i hvert fald dejligt at vide, at ligegyldigt hvem der starter inde, så har de lavet mål, og dem der sidder på bænken og skal ind i løbet af kampen, de har også lavet mål, siger Thomasberg.

Vigtigt at få spillet Carl Johansson ind på holdet
Det har været vigtigt for Thomas Thomasberg og trænerteamet at få spillet Carl Johansson ind på holdet. Svenske Carl Johansson er den nyeste mand i Randers FC-truppen, der på transfervinduets sidste dag kom til den kronjyske klub fra IFK Göteborg (på en lejekontrakt).

- Det er vigtigt for os, også for Calle selv, at han bliver spillet ind på det her hold. Han har fået to kampe. En med Hugo Andersson fra start og en med Daniel Høegh fra start. Det var vigtigt for os at se, hvordan han så ud både sammen med hele holdet, men også med de andre midtstoppere. Det har været positivt, synes jeg. Jeg vidste godt, hvad vi nogenlunde ville få med Carl Johansson. Vi får en erfaren herre og en total ærlig spiller, der går til den. Så det har været positivt at se ham i nogle kampe, hvor vi også er blevet presset i det defensive.

Randers FC tager hul på forårssæsonen i 3F Superligaen på søndag den 19. februar kl. 14.00 ude mod OB.

Husk, vi spiller første hjemmekamp på Cepheus Park Randers søndag den 26. februar kl. 14.00 mod Lyngby Boldklub. Men allerede fra kl. 12.00 er du inviteret til byens største fastelavnsfest i fanzonen med gratis fastelavnsboller til de første 300 udklædte børn og meget mere. Det kan du læse om her.

Bliv klar til den spændende forårssæson
Et vanvittigt spændende forår venter os, hvor vi jagter top-6 i en utrolig tæt 3F Superliga. Kan vi komme med i top-6 og mesterskabsspillet for tredje sæson i træk?

Bliv sæsonkortholder for blot 79 kr om måneden (børn 29 kr om måneden) og få adgang til alle Randers FC's hjemmekampe. Læs mere her.

Du køber dit sæsonkortabonnement her.

Thomas Thomasberg er sponsoreret af Hvidsten Kro