Kampdag: Fra jordskælv til sen sejr efter tre halvlege

Kristian Fredslund — 06.02.2023 15:51

Vi sejrede på fodboldbanen, mens dagens begivenheder i det sydlige Tyrkiet lå i baghovedet.

Knap 800 kilometer væk fra vores hotel i Lara ligger verden i ruiner efter voldsomme jordskælv, der har krævet mange ofre. Epicentret er i byen Gaziantep i det sydøstlige Tyrkiet. Byens fodboldhold overværede vi den anden aften tabe til Antalyaspor i den bedste tyrkiske fodboldrække. Så bliver verden lige pludselig lille. Vi sender masser af tanker til de berørte.

Selv mærkede vi til mindre rystelser både natten til mandag og igen mandag eftermiddag, hvor vi efterfølgende alle af sikkerhedsmæssige årsager gik udenfor. Der var dog ingen grund til bekymring blev vi forsikret om. 

Derfor fortsatte vi dagen som planlagt, og klokken 15.30 lokal tid skulle vi i aktion mod FC Drita, der fører den bedste række i Kosovo. Kampen blev spillet over tre halvlege, så der var masser af minutter til nærmest alle spillere i Randers FC's førsteholdstrup.

Jordskælv i det sydlige Tyrkiet

Jordskælvet mandag eftermiddag kom kort efter, at vi havde gået en tur i området omkring hotellet og efterfølgende spist frokost. Det der er sket fylder nok lidt mere end, man lige regner med, selvom vi kan virke ubekymrede omkring 800 kilometer fra epicentret. Sportsdirektør Søren Pedersen, Club Secretary Jesper Hansen og kommunikationschef Kristian Fredslund har da også udtalt sig både lokale og nationale medier.

Kampfakta

Randers FC - FC Drita 3-2 (0-1) (1-2) Målscorere - Randers FC: Marvin Egho (2) og Stephen Odey Startopstilling med ændringer undervejs: Patrik Carlgren (77. Aleksandar Stankovic) - Mikkel Kallesøe (77. Björn Kopplin), Carl Johansson (77. Daniel Høegh), Hugo Andersson (77. Mikkel Brund), Adam Andersson (77. William Kaastrup) - Tobias Klysner (77. Jakob Ankersen), Lasse Berg Johnsen (77. Mads Enggård), Frederik Lauenborg (44. Mikkel M. Pedersen (112. Oliver Bjerrum Jensen)), Simen Bolkan Nordli (77. Edgar Babayan) - Filip Bundgaard (77. Stephen Odey), Alhaji Kamara (66. Marvin Egho)

Reaktion fra Thomas Thomasberg

- Jeg står lidt med blandede indtryk efter kampen, for der var både ting, jeg synes vi gjorde godt, men der var også ting, der skal forbedres. Vi mødte som forventet et hold med en god teknisk formåen, så det var en fin matchning. - Vi holdt modstanderen nede på et fornuftigt antal chancer, men laver nogle store fejl, der både koster mål, men også kunne have kostet flere. Grundlæggende forsvarede vi godt såvel højt som lavt, og det skal vi tage med videre. For det er det udtryk, jeg gerne vil se i turneringskampene. - Fremad banen fik vi dog for lidt ud af det, og vores tekniske niveau var ikke højt nok. Mulighederne var der ellers, men modsat den seneste kamp mod Sønderjyske, så fik vi alt for lidt ud af de farlige situationer, vi kunne have skabt. Dertil var der for mange dårlige afleveringer og berøringer. Vi kunne og skulle have fået mere ud af det. - Vi fik set, at vi har en god bredde i truppen, for i den sidste af de tre halvlege var vi dem totalt overlegne, og det var samtidig rart at se både Marvin Egho og Stephen Odey komme på scoringstavlen. Det er altid godt for selvtilliden for angriberne, at de får scoret i den her slags kampe.

En skadet Lauenborg

Randers FC's viceanfører Frederik Lauenborg faldt efter 44 minutters spil til jorden og tog sig til knæet. Som ungdomsspiller har Lauenborg været slemt plaget af korsbåndsskader, og det var nok også tanker i den retning, der gik igennem hovedperson selv og Randers FC-staben. Han blev efterfølgende kørt på hospitalet for at blive scannet. De første meldinger lyder på, at det ikke skulle være korsbåndet, men sikkert er, at han ikke kommer i aktion mere på træningslejren. Frederik rejser muligvis hjem til Danmark snarest muligt til yderligere undersøgelser for at få den eksakte diagnose og fremskynde processen med en eventuel hurtigere operation, skulle dette være nødvendigt. God bedring til Frederik!