Lars Rønbøg, Getty Images

Simon Graves solgt til Palermo

Kristian Fredslund — 30.01.2023 13:59

Randers FC har solgt den egenudviklede 23-årige forsvarsspiller Simon Graves til italienske Palermo.

Efter 95 kampe for Randers FC skifter den 23-årige forsvarsspiller Simon Graves til italienske Palermo, der huserer i den næstbedste række i støvlelandet.

- Det er et stort skifte for mig, og jeg glæder mig vildt meget til at prøve mig selv af i et andet land og i en stor liga som Serie B. Palermo har fulgt mig i et stykke tid, og jeg har fået et rigtigt godt indtryk af klubben. Det er lidt surrealistisk at skulle tage fra Randers og så til et stort fodboldland som Italien. Det er en chance, jeg ikke vil lade passere, og jeg føler, at timingen er helt perfekt i forhold til at tage det næste skridt i karrieren, siger Simon Graves.

Han kom til Randers som U16-spiller fra Holstebro Boldklub, hvor han huserede på den centrale midtbane. I Randers blev han dog af trænerne til sidst overbevist om, at det var i det centrale forsvar, han skulle placeres i fremtiden. Siden da er det kun gået en vej, og nu står den for italiensk for den rolige unge mand fra Holstebro.

- Jeg har så mange gode minder i Randers FC, og jeg ville gerne takke alle de mennesker, der har været med til at udvikle mig til den spiller og person, jeg er i dag. Det er en fantastisk klub med et helt unikt sammenhold, og jeg vil savne klubben og de mennesker, der er i og omkring holdet.

Simon Graves er blevet kendt for at være en moderne, spillende forsvarer. Han har blik for spillet, tør være på bolden i pressede situationer, er god med hovedet og begge ben og så læser han spillet rigtigt godt. Det har gjort ham til en profil i Randers FC og i 3F Superligaen.

- Det er en fantastisk historie med Simon, som vi har bragt op fra vores eget talentsetup og nu til et flot salg til Palermo. Han har udviklet sig virkelig flot, og vi vil savne hans kompetencer på banen og hans person i omklædningsrummet. Timingen kan altid diskuteres, men vi ønsker ikke at stå i vejen for et sådant skifte og en stor mulighed for en af vores spillere, og slet ikke når vi samtidig laver et salg i den her kaliber, siger sportsdirektør Søren Pedersen, der nu får lidt mere at se til, inden transfervinduet lukker i natten til onsdag.

- Vi har nogle talentfulde midterforsvarere på vej, men vi skal have fundet en erstatning for Simon. Så det er uden tvivl det øverste punkt på vores to do-liste inden transfervinduet lukker, siger Søren Pedersen.


Fakta:
Simon Graves Jensen
Født: 22. marts 1999 (23 år)
Position: Midterforsvar
Tidligere klubber: Holstebro Boldklub, Randers Freja FC
Kampe og mål for Randers FC: 95/2
Fik debut for Randers FC den 11. september 2018 i en pokalkamp mod Næsby
Scorede sit første mål i Europa Conference League-hjemmekampen mod AZ Alkmaar
Landskampe: 3 U19-landskampe