Ungdommens resultater i uge 46

Mikkel Ringgaard Jensen — 22.11.2022 09:27

To hold spillede sidste kamp i dette efterår, mens U17-holdets opgør måtte ud i straffespark.

U17 sejrede efter straffe i Aalborg 

U17 skulle lørdag forsøge at bygge videre på den flotte sejr over Brøndby IF. AaB var værter for en intens omgang U17-liga bold. AaB havde kun fået en enkelt sejr i denne sæson, så det var et sejrshungrende hold der mødte Randers Freja FC's unge heste.

Der skulle ikke gå længe før gæsterne kunne juble over en scoring. Alexander Petersen kunne efter blot et minut sende de lyseblå foran, efter et flot indlæg i venstre side fra Christoffer Hagens. En drømmestart fra gæsterne, som også havde bolden i nettet igen efter 5 minutter, men denne gang blev målet underkendt for offside. Hjemmeholdet viste dog tilsvarende skarphed, da de efter 10 minutter skarpt udnyttede et indlæg fra højre side. Her sendte Malthe Holt bolden i nettet og udlignede for de bolsjestribede. Resten af første halvleg var uden de nævneværdige chancer, hvilket gav en pausestilling på 1-1. Cheftræner Michael Ravn havde blandede følelser omkring kampens første halvleg:

- Med den start vi fik på kampen var det ærgerligt ikke at komme til pausen med en føring, men vi må erkende at AaB udfordrede os med nogle ting i deres opbygningsspil, som vi havde svært ved at få løst. Desuden var det uheldigt at én ellers brandvarm Alexander Petersen måtte udgå med en skade, men jeg synes også Oliver Kahr lavede et rigtig fint indhop og det var vel fair nok at det var lige ved pausen, siger cheftræneren.

AaB godt fra start efter pausen

Anden halvleg var med AaB i teten fra start. I de første 20-25 minutter var der flest optræk til chancer hos hjemmeholdet, og Gustav Søby måtte ud i et par gode redninger, mens flere afslutninger måtte blokeres af Randersforsvaret. Hen mod slutningen af kampen fik Randers-holdet dog bedre og bedre fat. I det sidste kvarter sværmede kronjyderne mere omkring AaB's felt, og en del dødbolde og indlæg blev sendt ind i Aalborgensernes felt. Det blev dog kun helt farligt en enkelt gang, da Bertram Christensen var ved at sende alle 3 point med Randers bussen hjem. En snu afslutning på hovedet var ved at overraske AaB-målmanden, men bolden strøg lige over mål. 

Straffeafgørelse på Hornevej

Dermed skulle kampen afgøres i straffesparks konkurrence. Gæsterne vandt den seneste af slagsen på hjemmebene mod Esbjerg, da Gustav Søby reddede tre spark. Denne lørdag var Randers-keeperen igen i hopla, og han reddede flot to forsøg. Bastian Andersen, Wilhelm Simonsen, Laurits Pedersen og Emil Kjer scorede alle, og så kunne Randers-holdet tage to point med hjem på en kold eftermiddag i Aalborg. 

- Det var ikke vores bedste præstation i efteråret og et niveau under præstationen mod Brøndby senest, men AaB spillede også en virkelig god kamp, og de udfordrede os i mange faser af spillet. Jeg er tilfreds med vi i de seneste kampe har været sværere at score imod, det er vigtigt når tingene ikke lige fungerer 100 procent. På den baggrund er det stærk at hive to point med hjem viser stor styrke, udtalte Michael Ravn efter kampen.

Randers U17-drenge spiller allerede igen tirsdag kl. 19.20 på udebane mod FC Djursland i pokalturneringen. Vinderen af kampen kvalificerer sig til forårets kvartfinalerne, og cheftræneren forventer kamp til stregen:

- Der er rigtig mange gode ting i gang i FC Djursland. Deres U17 og U19 har stort set ikke tabt de sidste par måneder, og vi har stor respekt for, at der venter os en hård kamp i Grenaa på tirsdag, slutter Michael Ravn. 

Kampfakta:

AaB vs. Randers Freja FC 1-1 (1-1)  

0-1: Alexander Risgaard Petersen, 1. minut 
1-1: Malthe Holt Nielsen, 9. minut 

Samlet 3-5 til Randers Freja FC efter straffe. 

 

U15 tabte 2-1 i Aalborg efter at have været bagud 2-0 ved pausen.

- Det var to forskellige halvlege, hvor vi i første halvleg desværre blev lidt for meget påvirket af at komme bagud 2-0 inden for de første 20 minutter. Det skete efter et par uheldige fejl og tilfældigheder, men omvendt fik vi heller ikke skabt nok chancer, hvor vi selv skulle sætte angreb sammen. Vi var dog farlige efter høje erobringer, hvor vi også med lidt større teknisk niveau havde kunnet skabe muligheder efter høje erobringer, fortæller U15-cheftræner Søren Emil Overgaard.

I anden halvleg var det dog Randers-mandskabet, der var det mest dominerende hold.

- Bortset fra de første minutter af halvlegen, så synes jeg vi var det hold, der var bedst i anden halvleg. AaB kunne dog have bragt sig foran helt i starten, men når de ikke fik gjort det og vi fik sat en forholdsvis tidlig scoring ind efterfølgende ved Emil Pisani, så lå det mest til, at det var os, der skulle udligne. Vi var også tæt på, da vi blandt andet havde et hovedstød på overliggeren med ca. fem minutter tilbage af den ordinære spilletid. 

- I sommers havde vi en træningskamp mod AaB, hvor de var klart de bedste hold. Denne gang var kampen meget jævnbyrdig, så det er den udvikling, der skal fremhæves mere end et snævert nederlag. Vi har sidste kamp på lørdag, hvor vi vil give alt hvad vi har for at hente tre point hjemme mod Esbjerg kl. 12.00.

Målrig U-14 kamp

Det blev et brag af en afslutning på sæsonen for vores U-14 drenge. Der var dømt topopgør imod Herning Fremad, og begge hold viste at de offensive kvaliteter ikke fejlede noget. Kampen endte med et resultat på 4-4, hvilket gør at Randers Freja FC ender på en andenplads i rækken - fem point efter lørdagens modstander fra Herning Fremad. 

I sidste forsøg blev det til tre point

Vores U13-hold har kæmpet bravt hele sæsonen, men har ikke haft det sidste held  til at hive en sejr hjem. Tre uafgjorte kampe og et par snævre nederlag blev i lørdag endelig vekslet til en sejr, da rækkens tophold fra Herning Fremad kom forbi. Herninggenserne blev sendt hjem med et nederlag på 3-0, og dermed fik Randers Freja FC-drengene endelig den sejr de har fortjent. 

Både U13- og U14-spillerne ønskes en rigtig god vinterpausen, eftersom deres sæsoner sluttede lørdag.