Randers FC Holding A/S leverer det bedste økonomiske resultat nogensinde

Randers FC — 03.11.2022 18:15

2021/22 blev det økonomisk - og måske også sportsligt - bedste år i Randers FC Holding A/S’ levetid.

Ligesom sæsonen forinden var sæsonen 2021/22 et flot sportsligt et af slagsen for Randers FC. Det har også medført et flot regnskab, da Randers FC Holding A/S kommer ud med et historisk stort overskud på 35,5 millioner kroner før skat.

- Det har været det økonomisk, og måske også sportslige, bedste år i vores snart 20 års levetid. Resultatet er meget tilfredsstillende. Efter skat var overskuddet lige godt 27 millioner kroner, så vi er faktisk en ret stor skattebetaler nu, og ved udgangen af regnskabsåret havde vi en egenkapital på lige godt 55 millioner kroner, fortæller bestyrelsesformand Svend Lynge Jørgensen.

Størstedelen af indtægterne stammer fra Randers FC’s deltagelse i UEFA Europa Conference League-turneringen, hvor man var kvalificeret til gruppespillet. Herfra gik man videre til knockout-kampe mod Premier League-mandskabet Leicester City, der blev endestationen for det europæiske eventyr.

Siden da er der blandt andet blevet investereret i det sportslige setup og i trænings-, behandlings- og VIP-faciliteter for at forbedre mulighederne for at skabe gode resultater fremadrettet.

- Det handler om at finde den rette balance mellem fortsat at investere i spillere og infrastruktur i kraft af baner og andet og samtidig sikre, at hvis der kommer en periode, hvor de sportslige resultater svigter, så er vores økonomi så stærk, at vi ikke skal ud med hatten i hånden for at opretholde et konkurrencedygtigt sportsligt set-up. Alle der har været involveret i de senere år har gjort en fantastisk indsats såvel på det sportslige som det kommercielle område, men det er også et faktum, at vi efter at have øget udgifterne til såvel spillertrup som trænertrup og talentsetup forventer at komme ud af dette regnskabsår med et rundt nul, siger Svend Lynge Jørgensen og fortsætter:

- Selv det kræver yderligere transferindtægter og et Top 6-slutspil, der for kort tid siden så meget opnåeligt ud, men som nu ikke er lige så givet. Samtidig er der stadig, selvom vi faktisk har øget vores spillerbudget en hel del, en 7-8 klubber, der har et større sportsligt budget end os. Hvis vi ikke hvert år har spillersalg af en vis størrelse, og hvis vi skal spille nedrykningspil et par år i træk, for ikke at tale om det der er endnu værre, så får pengene i kassen hurtigt ben at gå på. Det forventer vi ikke sker, men det gamle råd om rettidig omhu gælder også her. 

Det har igennem længere tid været offentligt kendt, at man sonderer markedet for en ny ejer, der kan tage Randers FC til et højere niveau. Et salg er dog ikke noget, der ligger og lurer lige ude i den nærmeste fremtid.

- Vores holdning til et helt eller delvist salg har ikke ændret sig. Det er vores opfattelse, at konkurrencen er øget, og vi tror den øges yderligere. Vores stærke økonomi gør heldigvis, at vi kan være kræsne med hvem, vi lukker ind i ejerkredsen eller ultimativt overlader nøglerne til. Der er stadig løbende henvendelser, og vi har også haft drøftelser og faktisk også fået et tilbud. Det var dog totalt uinteressant. Dels vurderede vi ikke, at dem vi talte med havde kompetencer, som vi ikke selv har. Derudover var deres værdisætning helt i skoven. Holdningen er stadig, at enten er det en kendt størrelse vi lukker ind, eller også vil vi forloves, før vi vil giftes.

- Vi øger til stadighed udgifterne til det sportslige, men det gør de andre altså også, nogen faktisk ret betydeligt. Fordi der efterhånden er så mange penge i fodbold, så flokkes pengemændene og forskellige fonde fra nær og fjern om de store klubber i Europa. Det får en afsmittende effekt længere nede i systemet inklusiv i Danmark og Randers. Egentlig bryder jeg mig ikke personligt meget om den udvikling, men vi er heller ikke interesseret i at blive efterladt på perronen, mens de andre drøner derudaf, slutter Svend Lynge Jørgensen.