Pokalexit i silende regnvejr

Mikkel Ringgaard Jensen — 09.11.2022 21:37

Silkeborg viste sig at være overmagten i dette års pokalturnering. Holdet fra Søhøjlandet vandt 3-1 på Cepheus Park onsdag aften.

Ottendedelsfinalen i pokalen blev spillet onsdag aften, og modstanderen for de lyseblå helte var Silkeborg IF. Kampen blev spillet på hjemmebanen i Randers og det blev en våd fornøjelse. Thomas Thomasberg havde rystet posen en smule, og sat Mikkel M. Pedersen, Tobias Klysner og Filip Bundgaard på holdet i forhold til kampen i Horsens. I målet var der debut til Alexander Nybo.

Hårdt Randers FC udlæg

Randers FC kom ud til kampen med masser af intensitet, og allerede efter mindre end to minutter havde Marvin Egho en stor mulighed for at bringe de lyseblå foran. 100-kampsjubilaren Tobias Klysner fandt topscoreren på bagerste stolpe, men indersiden svigtede og afslutningen tog den nærmeste opstander. Silkeborg havde en enkelt afslutning fra kanten af feltet, som debuterende Alexander Nybo sikkert håndterede. Næste store mulighed faldt til Filip Bundgaard. Den unge angriber kom igennem i venstre side af feltet og trykkede resolut på kassen, men snært forbi Silkeborgmålet.

Randers FC var bedst i den første halvdel af første halvleg, og efter 23 minutter troede de fremmødte fans på Cepheus Park at deres hold kom foran. Adam Andersson drev bolden frem mod Silkeborgs felt og spillede flot Filip Bundgaard fri. Med et elegant chip lagde han bolden ind bag Nicolai Larsen, men desværre vinket for offside.

Tobias Klysner fejrede jubilæum med en startplads, og den lokale Randers-dreng leverede en flot kamp. Efter 28 minutter stjal han bolden højt oppe på Silkeborgs banehalvdel og driblede ned mod gæsternes mål, men lige i afslutningsøjeblikket blev han blokeret, og bolden gik til hjørnespark.

Jubel på Cepheus Park

Efter 38 minutter fik Randers FC endnu et hjørnespark, og her blev skarpheden fundet frem fra Adam Andersson. Svenskeren blev spillet fri af Simon Graves og højre backen placerede flot bolden i det lange hjørne til 1-0.

Randers FC gik til pause med føringen på 1-0. Hjemmeholdet var bedst i de første 45 minutter, hvor holdet havde flere store muligheder. Silkeborg havde små tilbud, men ikke noget som for alvor voldte Alexander Nybo problemer i kassen.

Silkeborg skiftede to mand i pausen, men det var alligevel Randers FC der fik de første muligheder. Først havde Filip Bundgaard en afslutning på hovedet, som endte med et hjørnespark. Her havnede bolden i panden på Daniel Høegh, men desværre var afslutningen lidt for yderligt placeret og gik forbi.

Udligning af Silkeborg

Desværre gik der ikke længe før der var bragt balance i regnskabet. Silkeborg offensiven fandt en fremadstormende Oliver Sonne i bagrummet på et indlæg, og han placerede bolden i netmaskerne. 1-1 i Randers og 53 minutter spillet.

Efter 59 minutter var Daniel Høegh igen meget tæt på at lave en kasse. Stopperen var med oppe efter et hjørnespark, og på en nedfaldsbold landede bolden ned for fødderne af danskeren, som smækkede til bolden, men Nicolai Larsen reddede flot Silkeborg fra at komme bagud.

Flot kamp af Klysner

Tobias Klysner fortsatte med at være energisk og nærgående. Med 65 minutter på klokken opsnappede han en opspilsfejl fra gæsterne, og kantspilleren forsøgte sig fra 40-45 meters afstand, men forsøget blev vippet over mål.

Kort efter kom gæsterne så i front. Indskiftede Søren Tengstedt modtog bolden foran Randers FC-feltet, og her sparkede han til læderet. Simon Graves rettede uheldigt bolden af og den strøg ind bag Alexander Nybo.

Alt på et bræt

Thomas Thomasberg reagerede hurtigt og skiftede hele fire nye spillere ind. Heriblandt var tilbagevendte Nicolai Brock-Madsen, der efter 79 minutter forsøgte sig på hovedstød, men uden den ønskede effekt.

Når man ikke selv kan score, så risikerer man at modstanderen laver mål. Det var hvad er skete denne onsdag aften, hvor Søren Tengstedt lavede sin anden kasse efter et langskud fra 25 meter.

Alexander Nybo holdte sit mandskab inde i kampen med en monsterredning alene med Stefan Thordarson efter 84 minutter. Nicolai Brock-Madsen havde et hovedstød på mål, men tættere kom holdet ikke på reducering.

Slut med pokalbold for i år

Dermed slutter dette års pokalturnering for Randers FC’s vedkommende, og holdet kan nu rette fuldt fokus på 3F Superligaen. Sidste opgave inden vinterpausen er mod FC Midtjylland på søndag. Kampen sparkes i gang kl. 20:00 på Cepheus Park, og du kan købe billetter her: https://billet.randersfc.dk/