Forfærdelig fredag aften i Horsens

Mikkel Ringgaard Jensen — 04.11.2022 22:17

Det endte med et klart nederlag mod et veloplagt AC Horsens mandskab. Kampen vil nok primært huskes for en grim skade til Patrik Carlgren.

Der var kamp på Nordstern Arena i Horsens fredag aften. Ligaens nummer tre fra Randers FC besøgte AC Horsens, som inden kampen var placeret på tiendepladsen i tabellen. Sæsonens første opgør i fjerde spillerunde endte 1-0 til Randers, efter et mål der blev scoret af Marvin Egho.

Thomas Thomasberg havde til opgøret skiftet to mand. Mikkel Kallasøe var syg og Edgar Babayan skadet – De blev erstattet af Björn Kopplin og Jakob Ankersen.

Horsens var tvunget til at skifte keeper Matej Delac og midtstopper James Gomez, mens Jens Berthel Askou frivilligt også havde sendt David Kruse og Simon Makienok på bænken, og erstattet dem med Janus Drachmann og Jonas Gemmer.

Langsom start på en knoldet bane

Der var på forhånd lagt op til et slagsmål i dagens kamp. Banen var ikke den bedste, og det sidste opgør bød også på masser af fight.

Kampens første chance faldt på bagerste stolpe til Anders K. Jacobsen efter otte minutter. Et langt indlæg havnede hos angriberen, men indersiden svigtede for den rutinerede frontløber. Første mulighed til Randers var et indlæg fra Jakob Anksersen fra venstre siden, men desværre blev det lidt for højt til Marvin Egho, der strakte sig forgæves i feltet.

Ingen af de to hold fik for alvor sat sig på kampen, der bølgede frem og tilbage imellem de to felter. Begge hold brugte meget tid og fokus på deres standardsituationer, men uden at det blev rigtig farligt. Næste mulighed faldt til islandske Aron Sigurdarson efter et indlæg fra Janus Drachmann, men islændingen manglede lige fem centimeter for at nå frem til kuglen.

Hæsblæsende anden halvdel af første halvleg

Efter 25 minutter troede hele Nordstern Arena at hjemmeholdet havde bragt sig foran. Nettet blafrede bag Patrik Carlgren, men efter en lang VAR-pause blev målet underkendt for offside.

Da der var spillet 35 minutter var Anders K. Jacobsen igen på spil. Angriberen kom alene igennem med Patrik Carlgren, og han fik også vippet bolden forbi svenskeren. Heldigvis for keeperen kom hans landsmand Adam Andersson til undsætning, og backen sparkede bolden til hjørnespark. Adam Andersson måtte dog sande at man hurtigt kan gå fra helt til skurk. På det efterfølgende hjørnespark bliver han nemlig ramt uheldigt i feltet, hvorefter bolden trillede i mål. 1-0 til Horsens på hjemmebane.

Heldigvis for gæsterne fra Randers FC fik de hurtigt svaret igen. Daniel Høegh bryder flot en Horsens pasning frem i banen, og så sætter stopperen en kontra i gang. Høegh spillede flot Marvin Egho fri, og han kvitterede med sikkert at sætte læderet i det lange hjørne. Hurtig reducering af kronjyderne, men glæden varede desværre kort.

For lige så hurtig som Randers FC kom igen, var de bagud igen. Kantspiller Thomas Santos sendte et indlæg i boksen, som Jonas Gemmer flot styrede ind i det lange hjørne. Horsens bragte sig dermed foran for anden gang i kampen.

Tre nye folk efter pausen

2-1 var altså stillingen ved pausen, i en halvleg hvor Randers FC var hårdt pressede af et velspillende AC Horsens mandskab. I pausen skiftede cheftræner Thomas Thomasberg hele tre mand. Simon Graves, Frederik Lauenborg og Tosin Kehinde gik fra banen, og de blev erstattet af Hugo Andersson, Mikkel M. Pedersen og Tobias Klysner.

Desværre fik den en af indskifterne en bøvlet start på anden halvleg. Thomas Santos kom igen igennem på højresiden, og kantspilleren fandt næsten Moses Opondo i feltet. Uganderen fik ikke træf på bolden, men efterfølgende måtte dagens dommer, Jacob Karlsen, ud til VAR-skærmen. Hugo Andersson havde trådt ned på anklen af Opondo – straffespark til AC Horsens, som Aron Sigurdarson sikkert omsatte til 3-1.

Stadion blev helt stille

Herefter foregik meget af spillet på midten af banen, inden kampens mest skræmmende sekvens udspillede sig. Anders K. Jacobsen, som i denne kamp var over det hele, blev spillet fri i feltet med en fremadstormende Patrik Carlgren. Angriberens knæ stødte sammen med keeperens ansigt, og svenskeren faldt til jorden. Herefter fulgte mere end ti minutters behandling af målmanden inde på banen, inden han blev båret ud i en ventende ambulance, til stående klapsalver fra hele stadion i Horsens.

Hvad de færreste nok havde noteret sig var, at der i situationen blev begået endnu et straffespark, som Aron Sigurdarson igen skulle sparke. Islændingen sparkede modsat af det første spark fra de elleve meter, og udplacerede den indskiftede debutant, Alexandar Stankovic, i Randers FC-målet.

Randers blev aldrig rigtig farlige

Kampen gik herefter lidt i stå. Randers FC skabte meget begrænset med chancer og AC Horsens tog i store dele til takke med at holde bolden i egne rækker. Randers FC satte i slutningen af opgøret Filip Bundgaard på banen, men lige lidt hjalp det for kronjyderne. Tre minutter inde i den tretten minutter lange overtid satte unge Mikkel Lassen så det sidste stød ind, og gjorde det til slutresultatet 5-1.

En kamp som for Randers FC´s vedkommende nok mest vil blive husket for hovedskaden til Patrik Carlgren. Svenskeren har det efter omstændighederne godt, læs en opdatering om keeperen her: STATUS PÅ PATRIK CARLGREN