Den sidste fodboldweekend i 2022 er ovre: Her er de afsluttende resultater

Mikkel Ringgaard Jensen — 29.11.2022 11:14

Weekenden bød på tre kampe blandt ungdommens hold. To sejre blev det til, hvoraf den ene sikrede videre deltagelse i årets pokalturnering.

U17 sejrede i Haderslev

U17-mandskabet drog lørdag til Haderslev for at spille årets sidste ligakamp. Målet var at bygge videre på den gode stime af resultater, som holdet har leveret i den seneste periode. SønderjyskE kom til kampen uden at have vundet hele efteråret.

Drømmestart for gæsterne

Kronjyderne startede kampen rigtig godt, og for anden ligakamp i træk kom den første scoring indenfor det første minut. Gode kombinationer mellem Emil Kjer og Christoffer Hagens endte med et indlæg fra sidstnævnte. Den sønderjyske målmand kom skævt ud, og på nedfaldsbolden sparkede Wilhelm Simonsen sikkert ind til en kronjysk føring.

Generelt trykkede Randers-drengene godt på og skabte flere farlige situationer omkring SønderjyskE målet. Boldbesiddelsen var det meste af første halvleg på gæsternes fødder, men hen mod slutningen af første halvleg kom SønderjyskE bedre med, og værterne fik skabt et par farlige situationer. Cheftræner Michael Ravn var tilfreds med den første halve time. 

- I den første halve time spillede vi rigtig godt, skabte mange farlige situationer og gav stort set intet væk. Vi bør nok også være foran med mere end det ene mål i den periode. Derfor var jeg heller ikke tilfreds med at vi dykkede i intensitet og teamspirit det sidste kvarter hen mod pausen, sig Michael Ravn. 

Nervepirrende sidste halvleg inden vinterpausen

Anden halvleg startede med endnu et godt Randers tryk mod hjemmeholdets mål. Hele syv afslutninger havde de kronjyske drenge det første kvarter af anden halvleg, hvor flere af situationerne blev blokeret af et godt fightende SønderjyskE hold. Omvendt skarpe var hjemmeholdet efter en times spil, da Jeppe Klemann flot sendte en udligning i mål fra kanten af feltet. Det skete efter en ellers god Kronjysk periode. Udligningen slog heldigvis ikke Randers-holdet ud af kurs, og i den sidste halve time blev der sat rigtig mange gode momenter sammen. 2-1 scoringen kom med 10 minutter igen, da indskiftede Christian Kudsk fulgte op på et afrettet frispark fra Laurits Pedersen. Resultat blev herefter kæmpet flot hjem af de unge heste. Cheftræneren havde da også masser af ros til sit mandskab efter kampen:

- Jeg er rigtig godt tilfreds med hvordan vi håndterede SønderjyskEs udligning. Drengene tog ansvar og kørte på. Vi fik kontrolleret det negative momentum og hev sejren i land. Især de ledende spillere tog ansvar, og de spillere som kom ind fra bænken løste deres opgaver flot. At vi slutter af med mange gode præstationer i træk, hvor rigtig mange i truppen har vist sig frem, giver os et boost til vores træning i vinterpausen, siger Michael Ravn og slutter om vinterpausen:

- Vi vil være den U17-trup i Danmark, som rykker os mest individuelt og kollektivt fra nu af og til den første ligakamp i Lyngby den 25. februar, sluttede cheftræner Michael Ravn.

Kampfakta:

SønderjyskE vs. Randers 1-2 (0-1)
0-1: Wilhelm Simonsen 1. minut
1-1: Jeppe Klemann 60. minut
1-2: Christian Kudsk 81. minut
Randers Freja FC-holdet med udskiftninger undervejs:
Gustav Søby - Malthe Henning, Bertram Christensen (Christian Kudsk, 70.), Frederik Moestrup (Oliver Kahr, 60.) -  Wilhelm Simonsen, Lasse Mandal, Laurits Pedersen, Christoffer Hagens (Magnus Kahr, 70.), Andreas Riiser (Victor Osse, 83.) - Bastian Andersen, Emil Kjer (Lasse Kryger 83´)

U17-mandskabet overvintrer på en 8. plads i rækken.

U15 tabte sæsonens sidste turneringskamp

I hjemmekampen mod Esbjerg endte det med et nederlag på 1-2. Kampen stod 1-1 ved pausen, men desværre var det vestjyderne der trak det længste strå. Randers Freja FC's U15-hold havde et par store chancer efter pausen inden Esbjerg bragte sig i foran. Randers drengene sad ellers godt på kampen, men det var gæsterne der fik sparket bolden i nette efter pausen. Cheftræner Søren Emil Overgaard fortæller følgende om første halvleg:

- Vi spiller en rigtig god første halvleg, hvor vi kommer godt over kanterne og kommer til både indlæg og store muligheder. Vi havde en gameplan om at trykke dem ned fra start, hvilket også til dels lykkedes, men der manglede bare føringsmålet. Esbjerg fik sat et flot mål op, hvor de fik sat et angreb op efter en flot skabelon. Vi har både godt fat i spillet med og mod bold, og fik også helt fortjent udlignet lige før pausen, siger cheftræneren.

En ærgerlig anden halvleg

I anden halvleg ramte drengene ikke samme høje niveau. Esbjerg fik scoret på en dødbold og Randers Freja FC fik aldrig lagt trykket til sidst i kampen, hvorfor udligningen udeblev. Søren Emil Overgaard ærgre sig over spilet efter pausen:

- Vi ramte aldrig samme niveau som i første halvleg, men kommer dog alligevel til et par hovedstødsmuligheder efter indlæg, og vi fik også en del hjørnespark. Vi skal kunne producere flere chancer og gerne gennem spil i mellemrummet, hvor vi ikke fik udlignet den plads der faktisk var at spille i. Vi bliver for passive ved målet, og Esbjerg er faktisk i kontrol den sidste periode af kampen, hvor de er tættere på 1-3 end vi er på 2-2, slutter cheftræneren.

Randers Freja FC's U15-hold overvintrer på en 10. plads med U17 point. Med en sejr kunne drengene have hoppet op på 7. pladsen i tabellen.

Kampfakta:

Randers Freja FC vs. Esbjerg FB 1-2 (1-1)

0-1: Linus Dam Fogth, 11. minut
1-1: Gustav Dahlerup Nielsen, 38. minut
1-2: Viktor Frik Mauritzen, 71. minut

Randers Freja FC stillede med følgende hold:

1 Oliver Vestergaard Henriksen 
3 Asger Glargaard Søby
 
10 Gustav Nielsen Dahlerup 
6 Sebastian Nymann 
12 Tobias Lundsgaard Jørgensen 
15 Christian Brund 
8 Albert Yaz Ates 
2 Gustav Bøgild Nørøxe 
9 Alfred Stark Nygaard 
11 Peter Rask 
14 Ezra Justin Apalale 

Reserver:

18 Jeppe Christensen 
4 Magnus Sams Sørensen 
22 Malthe Frølich 
16 Mathias Bonde Eriksen