Brøndby blev sendt hjem med to nederlag

Mikkel Ringgaard Jensen — 15.11.2022 09:46

Lørdag tog Randers Freja FC's ungdomshold imod Brøndby IF på hjemmebane. U19 er nu gået på vinterferie, mens flere hold afslutter efteråret i de kommende uger.

Storsejr til U19

U19-drengene spillede lørdag deres sidste ligakamp inden vinterpausen, da Brøndby IF blev sendt hjem til Vestegnen med et nederlag på 5-1. En flot måde at runde efterårets turneringskampe af på. Holdet førte 1-0 ved pausen efter flere store chancer. I anden halvleg var holdet skarpere og scorede på sine chancer, hvilket gjorde at mandskabet fik rundet en fin halvårssæson af med en masse mål på hjemmebanen. Cheftræner Hans Paarup var glad efter weekendes præstation:

- Vi spillede en rigtig flot kamp, hvor vi holdte Brøndby væk fra vores eget mål i næsten hele kampen. En gennemgående flot defensiv kamp af hele holdet. Offensivt var vi dygtige og strukturerede. Drengene var gode til at vende spillet og åbne rummene op. I anden halvleg scorede vi fint på chancerne. Selv da Brøndby får en scoring til 1-3 og prøvede at råbe noget gejst ind i deres hold, svarede vi flot igen og blev ved med at trykke på. Heldigvis fik vi 4-1 målet på hjørnespark, så Brøndby ikke kom tættere på. Semko bruger en del tid på vores standarsituationer, og han havde flot set at der var plads i deres bagrum, hvor Jeppe Kudsk dukkede op og lavede målet til 4-1. Overall var de første 45 minutter en virkelig flot halvleg, mens spillet på bolden i anden halvleg ikke er helt lige så godt. Til gengæld var vi skarpe og fik scoret på vores chancer, slutter Hans Paarup. 

Holdet går nu på julepause efter de første tretten kampe i U19-ligaen. Mandskabet er i skrivende stund placeret på en femteplads i rækken, men en del kan stadig ændre sig inden jul, da flere hold har spillet færre kampe end de lyseblå. Du kan får et overblik på DBU's hjemmeside.

En sejr mod Brøndby er aldrig er nemme at få, så det er en super måde at gå til pause på. Holdet har samlet 22 point sammen. Det er sket ved at sejre i syv opgør, spille en kamp uafgjort og så har mandskabet tabt fem kampe.

1-0: Gustav Holm, 34. minut
2-0: Dion Veliqi, 51. minut 
3-0: Mustapha Isah, 59. minut
3-1: Alexander Hvid, 71. minut 
4-1: Jeppe Kudsk, 73. minut
5-1: Mikkel Rohde Durlev, 85. minut (selvmål)

 

Mads Enggård var i startopstillingen da U19-holdet storsejrede mod Brøndby IF i weekenden.

U17 tildelte Brøndby IF sæsonens første nederlag.

Der ventede lørdag eftermiddag U17-drengene en svær hjemmekamp mod Brøndby, som kom til Randers med færgen, ovenpå et flot efterår som holdet hidtil var gået ubesejret igennem. Randers drengene var omvendt revanchelystne efter en periode med tre nederlag i træk. De seneste præstationer mod FC Nordsjælland og AGF indeholdte dog opløftende tendenser. 

Det var udeholdet, som kom bedst fra start i det første kvarter, hvor gæsterne havde et par gode muligheder for scoring. Som første halvleg skred frem fik Randers FC bedre og bedre fat i presspillet, mens også spillet med bolden blev bedre, og holdet fik skabt nogle gode chancer. Efter lidt mere end en halv time kom hjemmeholdet i front. På hjørnespark fra Alexander Petersen kom Bastian Andersen højest, og han headede hjemmeholdet i front med 1-0. De lyseblå fortsatte de lovende takter og havde tilløb til flere chancer, men det forblev 1-0 til pausen. Lige inden pausen måtte Emil Kjer udgå med en slagskade og Bertram Christensen kom på banen i stedet, hvilket betød en formationsændring til 3-4-3. Træner Michael Ravn var også godt tilfreds med første halvleg:

- Første halvleg var rigtig god - især i den sidste halve time - hvor vi var stærke i mange af spillets faser og skabte mest. Der blev arbejdet virkelig hårdt for tingene, og vi bed fra os i pres- og duelspillet. Jeg var tilfreds med hvor godt vi fik truet Brøndbys felt og mål, vi havde modet til at sætte tingene sammen, siger træneren.

Solid anden halvdel af kampen

Randers FC kom også godt ud til anden halvleg, hvor Bastian Andersen igen truede udeholdets mål. Han havde ti minutter inde i anden halvleg et godt gennembrud i højre side af feltet, der desværre ramte begge stolper og strøg gennem benene på angrebsmakker Andreas Riiser på riposten. Andreas Riiser fik muligheden igen kort efter, men Brøndbys målmand hev en flot redning frem. Midtvejs fik Brøndby anfører Adam Claridge tildelt sit andet gule kort, hvilket betød hjemmeholdet kunne spille resten af kampen i overtal. Brøndby leverede et flot tempo i kampen og havde også sine muligheder, men der blev lukket godt ned i Randers feltet. I overtiden lukkede indskiftede Victor Osse kampen til 2-0 efter et godt indlæg fra Lasse Mandal, hvilket betød Randers Freja FC's U17-drenge kunne bryde ud i jubel over en stærk sejr. 

-Måden vi fik fightet den hjem på viste stærk vindermentalitet. Vi havde meget få udfald i kampen, hvilket vores Clean Sheet er et dejligt bevis på. Det er mega stærk at vi fik holdt Brøndby fra at score, og det kan kun lade sig gøre fordi alle mand er der 100%. Desuden fik vi også truet Brøndby igennem det meste af kampen, og drengene fik fortjent scoret to mål. Det var et godt fremskridt fra nogle af vores tidligere kampe mod topholdene i ligaen, udtalte cheftræner Michael Ravn om kampens anden halvleg.

Super flot præstation

- Det var en forløsende sejr, efter en periode hvor vi har kunne se, at vi kom tættere og tættere på. Det var en flot Randers præstation, og jeg kan fremhæve rigtig mange spillere, ledere og elementer fra kampen. Det vigtigste er at vi fortsætter med at udvikle os og arbejder hårdt i dagligdagen. Vi kan fortsat ligge rigtig meget på vores spil - både individuelt og kollektivt. Nu har vi en fed kamp i Aalborg, som bliver 50/50, og vi er klar med alt hvad vi har for at få endnu en sejr, sluttede Michael Ravn.

Kampfakta:

1-0: Bastian Andersen, 31. minut
2-0: Victor Osse, 93. minut

Randers Freja FC stillede med følgende hold:

1 Gustav Glargaard Søby 
6 Lasse Mandal Andersen
 
7 Alexander Risgaard Petersen 
9 Bastian Andersen 
19 Andreas Riiser 
10 Emil Kjer 
3 Malthe Henning 
8 Laurits Raun Pedersen 
5 Christoffer Mygind Hagens 
2 Wilhelm Thomas Køhler Simonsen 
4 Christian Kudsk 

Reserver: 

24 Victor Osse 
15 Oliver Kahr 
23 Oskar Drachmann Øfverlind 
20 Bertram Christensen 
26 Lasse Kryger Ahrentsen 
22 Oliver Vestergaard Henriksen