Vanvittig topkamp endte uden vinder: Thomasbergs indskiftere gjorde forskellen

Mikkel Ringgaard Jensen — 17.10.2022 20:12

Der var drama helt til sidste fløjt, da Randers FC igen kunne sætte point ind på kontoen.

Randers FC var mandag aften på besøg hos sidste sæsons bronzevindere fra Silkeborg IF. Midtjyderne var torsdag aften et smut i Rumænien for at spille Conference League, men til trods for den korte restitutionstid var det de samme elleve, der var valgt til startopstillingen. Thomas Thomasberg var omvendt tvunget til at skifte Tosin Kehinde på grund af en skade, mens Adam Andersson også var ukampdygtig. Edgar Babayan fik sin første start i denne sæson, mens Mikkel M. Pedersen og Daniel Høegh også var nye blandt de startende elleve.

Fuld fart på fra første fløjt

Efter blot tre minutter gik det galt i Randers FC defensiven. Silkeborgs Sebastian Jørgensen snød flere lyseblå spillere i højresiden, og afsluttede efterfølgende indenom Patrik Carlgren. 1-0 til hjemmeholdet.

Heldigvis skulle der ikke gå lang tid før der var balance i regnskabet. Randers FC fik presset Silkeborg ned i eget felt, og på kanten af dette modtog Mikkel M. Pedersen bolden. Et kælent indlæg fandt vej til Daniel Høeghs pandebrask. Midtstopperen steg til vejrs og dirigerede flot bolden ind bag Nicolaj Larsen i Silkeborg målet. 1-1 på JYSK Park i Silkeborg.

Kampen bølgede frem og tilbage herefter, og begge hold havde små optræk til chancer. Efter et kvarters fik hjemmeholdet deres første hjørnespark, og det resulterede i kampens tredje scoring. Bolden blev sparket tæt ind under Randers FC-målet, hvor først Joel Felix og derefter Björn Kopplin ramte den med hovedet. Carlgren kunne bare følge bolden med øjnene, og så var Silkeborg igen foran.

Stillingskrig i Søhøjlandet

Randers FC kom bedre med i kampen efter scoringen til 2-1. Efter knap en halv time fik Edgar Babayan to muligheder for at udligne. Første på en friløber med Silkeborg målmanden og på hovedstød ved det efterfølgende hjørnespark, men begge gange blev forsøgende afvist af Silkeborg defensiven. Stephen Odey havde også et par muligheder for at scorer, dog manglede det sidste i begge tilfælde. Desværre var skarpheden hos hjemmeholdet helt i top i denne første halvleg. Kort inden pausen kom Silkeborg nemlig yderligere foran. I en hurtig omstilling løb Kasper Kusk i fuld fart og den tidligere AaB’er spillede Sebastian Jørgensen helt fri med Patrik Carlgren. Her svigtede kantspilleren ikke, og så måtte Randers FC gå til pause bagud med to mål.

Tid til Bundgaard

I pausen skiftede Randers FC Mikkel Kallesøe ud med Filip Bundgaard. Det unge stortalent forlængede tidligere på dagen sin kontrakt med klubben, og nu fik han 45 minutter til at vise fodboldevnerne frem.

De lyseblå kom bedre ud efter pausen, men havde svært ved for alvor at blive farlige. Silkeborg lurede på omstillinger, og de røde blev fortsat farlige, her i blandt med en afslutning på undersiden af overliggeren. Kort efter skiftede Thomas Thomasberg Stephen Odey og Edgar Babayan ud, og han erstattede dem med Marvin Egho og Tobias Klysner.

Indskifterne gjorde forskellen.

De to udskiftninger gav gevinst med det samme. Jakob Ankersen, der efter pausen var rykket ned på højre back, sparkede et indlæg i feltet, hvor Frederik Lauenborg kæmpede sig freml. Afslutning på stolpen fra viceanføreren, men på riposten samlede Marvin Egho op og scorede sit femte sæsonmål. 65 minutter spillet og så var jagten sat ind på point for kronjyderne.

Tobias Klysner kom ind med god fart og et godt drev med bolden, mens Filip Bundgaard viste de snævre driblinger han er kendt for. Randers FC formåede i perioder at sætte Silkeborg under pres. Frederik Lauenborg havde et godt forsøg fra 25 meter, det samme gjorde midtbanemakker Lasse Berg Johnsen, men uden nok appel.

Alle mand frem

I et sidste forsøg på at presse en udligning ud af kampen, blev Oliver Bjerrum og Alhaji Kamara sat på banen. Begge kom ind med god energi, og i de døende sekunder viste Alhaji Kamara klassen. En lang bold blev flækket ind i feltet af Daniel Høegh. Silkeborg defensiven kiksede fuldstændig deres indgreb, og til at lukrere på kokset var manden med nummer 99. Den sierraleonske angriber sparkede stensikkert bolden i kassen, og han sikrede dermed Randers FC det ene point.

Det endte altså med 3-3 i Silkeborg denne mandag aften. Pointdelingen sikre de lyseblå endnu en uge på 3F Superligaens 2. plads. Randers FC går nu op på 23 point for 13 kampe, mens Silkeborg, nok så vigtigt, bliver på 4. pladsen med 21 point.

Stadig to kampe i denne uge

Næste kamp for kronjyderne er allerede på torsdag, når Randers FC sparker gang i dette års Pokalturnering. Modstanderen er Vendsyssel FF, der til daglig spiller i 1. division. Opgøret spilles på Nord Energi Arena i Hjørring, og der er kampstart kl. 18:00. Du kan bruge efterårsferien på at tage til Hjørring og støtte holdet. Billetter kan købes via linket her: Vendsyssel FF - Randers FC

Randers FC er fortsat placeret med to point op til FC Nordsjælland. Farumholdet er næste hold til at kigge forbi Randers. Den kamp spilles 23. oktober kl. 14:00, og du kan allerede sikre dig billetter her: https://billet.randersfc.dk

Kampfakta:
1-0: Sebastian Jørgensen (3. minut)
1-1: Daniel Høegh (8. minut)
2-1: Björn Kopplin (16. Minut, selvmål)
3-1: Sebastian Jørgensen (42. minut)
3-2: Marvin Egho (65. Minut)
3-3: Alhaji Kamara (90+1. minut)

Startopstilling med ændringer undervejs:
Patrik Carlgren – Mikkel Kallesøe (Filip Bundgaard, 46.), Simon Graves, Daniel Høegh, Björn Kopplin – Jakob Ankersen, Frederik Lauenborg (Alhaji Kamara, 83.), Lasse Berg Johnsen, Mikkel M. Pedersen (Oliver Bjerrum, 78.), Edgar Babayan (Tobias Klysner, 62.) – Stephen Odey (Marvin Egho, 62.)

5167 tilskuere