Skarpheden til forskel i nederlag til FCK

Anders Emil Hjorth — 29.10.2022 15:28

Det blev til et 2-0-nederlag på hjemmebane mod F.C. København i 3F Superligaens 15. spillerunde.

Lørdag eftermiddag klokken 16 skulle Randers FC forsøge at komme tilbage på vindersporet efter sidste rundes nederlag til FC Nordsjælland. Denne gang tog Randers FC imod de forsvarende danske mestre fra F.C. København i en flot hjemmebanekulisse med over 6000 tilskuere på Cepheus Park Randers.

Det blev en kamp, der var præget af høj intensitet og mange fysiske dueller og nærkampe, hvor det var tydeligt at begge mandskaber gik hårdt efter at kæmpe sig til tre vigtige point. Kampens indledning blev derfor en noget rodet affære med mange luftdueller og hårde nærkampe på midten af banen, hvor begge hold forsøgte at tilkæmpe sig overtaget i spillet dog uden den store succes.

Det var gæsterne, som var de første til at blive rigtig farlige, da Roony Bardghji efter fem minutters spil slap igennem Randers-defensiven og kom alene med Patrick Carlgren, men den stærke svensker i Randers-målet lavede en fremragende redning og får pareret bolden ud til hjørnespark.

Som halvlegen skred frem overtog Randers-mandskabet mere af spillet og trykkede på for en scoring, men dog uden at de kunne få fuld dominans. Efter 30 minutters spil var Mohamed Daramy fra FCK tæt på at sende et indlæg i mål, men hans afslutning gik forbi mål, og kort efter denne aktion var det så Daniel Høegh fra Randers FC der var tæt på i den anden ende med et farligt hovedstød efter et hjørnespark, men hans afslutning var desværre lige på Kamil Grabara i FCK-målet. Dermed måtte begge hold gå til halvleg uden en scoring.

Anden halvleg startede ligeså rodet og intenst som første halvleg, og det var igen en start, som var præget af fysisk fodbold med mange dueller og optræk til chancer i begge ender. Der gik ikke mange minutter før hjemmeholdet fra Randers FC var tæt på at få lavet et føringsmål. Marvin Egho blev efter 48 minutters spil spillet fri af Tosin Kehinde inde i feltet, men hans afslutning blev desværre blokeret af en FCK-forsvarsspiller og ud til hjørnespark. Det efterfølgende hjørnespark kastede også en god mulighed af sig til Stephen Odey, men hans afslutning gik over FCK-målet.

Det skulle vise sig at være skarpheden foran mål, som skulle gøre forskellen i dagens opgør mod FCK. Dette blev tydeligt efter 51 minutters spil, da Mohamed Daramy fik kombineret sig igennem i venstre side af feltet og fandt Lukas Lerager tæt inde under mål, som kunne sende bolden ind forbi en chanceløs Patrick Carlgren i Randers-målet.

Efter scoringen var hjemmeholdet fra Randers FC under pres fra gæsterne som forsøgte at få udbygget føringen, men hjemmeholdet stod godt imod og holdt gæsterne væk fra målet og fik samtidig langsomt kæmpet sig tilbage i kampen igen. Som anden halvleg skred frem blev det mere og mere hjemmeholdet fra Randers FC, der fik overtaget i spillet og pressede på for at få fremtvunget den udlignende scoring. Dette førte bl.a. til en stor hovedstødschance til Marvin Egho på flot forarbejde af Tosin Kehinde, der sendte et godt indlæg ind i hovedet på Egho, men det blev ikke omsat til en scoring.

Randers FC pressede på, men manglede den sidste skarphed foran mål, og det var netop den skarphed, som gæsterne fra FCK fremviste i den anden ende af banen. Endnu en gang var det Mohamed Daramy og Lukas Lerager, der kombinerede sig rundt om Randers-defensiven, hvor Lerager til slut spillede Daramy fri tæt under mål. Han kunne sende bolden i mål uden chance for Patrick Carlgren. Dermed stod der 0-2 på måltavlen efter 72 minutter.

Efter scoringen presser hjemmeholdet på for at fremtvunget en reducering og fik lagt et højt pres på gæsterne i kampens slutning. Det blev til et par gode muligheder, som kunne have ført til scoring, men den sidste skarphed foran mål manglede desværre i dag for Randers-mandskabet. Selvom Randers FC fik lagt et tryk på FCK-defensiven i kampens slutning, forblev det desværre uden scoring, og derfor måtte hjemmeholdet gå fra banen med et 0-2-nederlag efter en højintens kamp med masser af fight, men hvor det blev skarpheden foran mål der gjorde forskellen.

Kampfakta:
51. minut 0-1 – Lukas Lerager
72. minut 0-2 - Mohamed Daramy