Silkeborg byder velkommen: To jævnbyrdige hold mødes på kunstgræsset i Søhøjlandet

Mikkel Ringgaard Jensen — 15.10.2022 11:09

Det endte med en 3-2 sejr da Randers FC sidst var i aktion mod Silkeborg IF. Nu mødes de to hold igen, og vi har samlet lidt statistik og historie omkring opgøret.

Det er under en måned siden at Silkeborg var på besøg i Randers til sæsonens første indbyrdes opgør. Det var en kæmpe fodboldfest med koncert, udsolgt stadion og tre point til Randers FC. Nu mødes de to hold igen, og vi har kigget lidt på statistikkerne fra denne sæson og historikken mellem klubberne. 

Fortidens slagudvekslinger

Historisk set har Randers FC overhånden mod Silkeborg IF. I de 19 foregående møder mellem holdene er det endt med 13 sejre til de lyseblå, syv er endt uden vinder og ni gange er det gået Silkeborgs vej. Når kampen spilles i Søhøjlandet er det tæt, men med en lille overhånd til de røde. Begge hold har i 13 kampe nettet 17 gange, mens det er blevet til fem Silkeborg sejre, fire uafgjort og fire Randers FC sejre. 

Randers FC-træner Thomas Thomasberg har et lille overtag mod Silkeborgs Kent Nielsen. I 12 opgør har Thomasberg vundet seks mod Nielsens fem. Den sidste blev uafgjort.

De stærke målmænd

I de første 12 kampe i sæsonen har Silkeborg haft klart flest afleveringer, og er samtidigt med den højeste nøjagtighed i ligaen – 87,1 procent. De lyseblå bør være påpasselige når de har bolden, Det kan blive svært at få den tilbage, hvis man først har smidt den. 

Der er dog en markant forskel på hvor mange afslutninger de to holds målmænd har haft imod sig. Silkeborgs keepere har modtaget 132 skud, og af dem var 48 inden for målrammen, mens dette for Patrik Carlgren er 194 skud og 81 indenfor rammen – begge er flest i ligaen. Carlgren har også, sammen med AC Horsens’ Matej Delac, flest clean sheets i denne sæson med fem. Silkeborg har tre.

Det er de to hold i ligaen med den højeste difference mellem mål og expected goals mødes mandag aften. Hos Randers FC har vi lavet 4,2 mål mere end vores expected goals, mens det hos Silkeborg IF er 3,8. Det er altså to effektive hold der mødes i Silkeborg.

Identiske målscorere

Begge hold har i denne sæson lavet 19 mål, hvoraf det ene har været et selvmål af modstanderen. Kigger vi ned på de to holds defensiv, så har begge lukket 14 mål ind i denne sæson. De 14 mål er lukket ind på præcis samme måde. Tre på hovedstød, et selvmål, tre med venstre fod og syv med højre fod.  

Det bliver en tæt kamp

Silkeborg kommer lige fra en flot sejr på 5-0 i Conference League, og har derigennem en masse selvtillid med ind til opgøret. Omvendt har de næsten lige været i aktion, og vi kommer nok til at se et par udskiftninger på Silkeborgs hold.

De to hold er meget lige på mange parametre. Kampen på Cepheus Park var også tæt, og det endte med en sejr til Randers FC i en voldsomt underholdende 3-2 kamp. Nu mødes de to hold igen, og der er lagt op til et intenst, tæt og spændende opgør på JYSK Park i Silkeborg. 

Du kan købe billet til kampen mandag aften. Som Randers FC-fans skal man købe billet på afsnit E1 eller E2: https://billet.silkeborgif.com

Det er også muligt at købe billet til Randers FC's næste hjemmekamp på Cepheus Park. Kampen er mod 3F Superligaens tophold fra FC Nordsjælland - søndag den 23. oktober kl. 14:00. Billetter kan købes her: https://billet.randersfc.dk